Fatih Sultan Mehmet:Yeniçağ ilk kez ATV ekranlarında

Fatih Sultan Mehmet:Yeniçağ ilk kez ATV ekranlarında
İlk kez TV ekranlarına gelecek olan Fatih Sultan Mehmet : Yeni Çağ filminde Can Sipahi, Emin Gürsoy ve Bülent Alkış gibi oyuncular rol alıyor.

Fatih Sultan Mehmet:Yeniçağ ne zaman çekildi?İlk kez hangi Tv kanalında ekranlara geliyor? Başrollerinde hangi oyuncular var?Can Sipahi kimdir?Filmin konusu nedir? Film ile ilgili merak ettikleriniz yazımızda. İşte detaylar...

Fatih Sultan Mehmet:Yeniçağ ilk kez ATV ekranlarında

29 Mayıs 1453’te fethedilen İstanbul için 29 Mayıs akşamı Fatih ve fetih temalı programlar ve filmler ekranlarda boy gösteriyor. ATV ise Fatih Sultan Mehmet:Yeni Çağ filmini yayınlıyor. İlk kez TV ekranlarına gelecek olan filmde Can Sipahi, Emin Gürsoy ve Bülent Alkış gibi oyuncular rol alıyor. Yapım yılı 2023 olan Fatih Sultan Mehmet : Yeniçağ filminde İstanbul’un fethi bir satranç masasında ele alınıyor. Ünlü tarihçi Aşık Paşazade fethi Fatih Sultan Mehmet’in torunlarına anlatıyor. Ve hikaye görselleştiriliyor adeta canlanıyor. İstanbul’un fethini konu edinen film aynı zamanda genç Fatih’in zekasına, bilgisine, entelektüel kişiliğine, şairliğine, bilime olan tutkusuna da değiniyor.

Yönetmen Ekrem Aslan

Yönetmen koltuğunda Ekrem Arslan’ın oturduğu film fethin 570. Seneyi devriyesinde izleyenleri tarihi bir yolculuğa çıkaracak.  Peygamber efendimizin “ İstanbul bir gün elbet fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan ve İstanbul’u fetheden ordu ne güzel bir ordudur “ müjdesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in rüyası 29 Mayıs 1453’te gerçekleşecek ve dünyanın kalbi İstanbul fethedilecektir. 21 yaşındaki genç padişah orta çağı bitiriyor ve dünyanın yeni bir çağa adım atmasını sağlıyordu. Dünya tarihi o gün Fatih Sultan Mehmet ie sonsuza kadar değişti...

Can Sipahi kim?

20 Ocak 1988 İstanbul doğumludur. İlk öğretim ve lise eğitimini Ted Ankara Koleji ve Rıdvan Ege Anadolu lisesinde tamamladı. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri mühendisliği’nde lisans eğitimi gördü. Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk bölümünde yüksek lisansını sürdürmektedir. İlk kez TRT’nin Ah Kalbim dizisi ile oyunculuğa adım attı. 2010 yılında Yıldız Masalı dizisinin devamı niteliğindeki Öğretmen Kemal dizisinde Doruk karakterine hayat verdi ve solistliğini yaptığı majito Band müzik grubuyla seslendirdiği Sahte Dünya şarkısıyla gündem oldu. Daha sonra Disney Channel de Art Attack programının sunuculuğunu yaptı. 2013-2014’de Kanal D’nin İntikam dizisinde Barış Denizci karakterini canlandırdı. YYine Kanal D’nin Güneşi Beklerken dizisinde Bora, Aşk Yeniden dizisinde Orhan karakterine can verdi. 2017’den 2021 yılına kadar TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Şehzade Abdülkadir’i canlandırdı.

30-05-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar