Ferdi Tayfur'un sağlık durumu ile ilgili şok gelişme!

Ferdi Tayfur'un sağlık durumu ile ilgili şok gelişme!
Arabesk müziğin unutulmaz sesi Ferdi Tayfur'un sağlık durumuyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Ünlü şarkıcıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'dan davet geldi.

Arabesk müziğin krallarından biri olan Ferdi Tafur’u uzun zamandır sahnelerde ve ekranlarda göremiyoruz. 1970- 1980 yıllarına arabesk müzikte damgasını vuran sanatçı Tayfur, şimdilerde sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Daha öncesinden ünlü sanatçıya böbrek yetmezliği teşhisi konmuş, diyaliz makinesine bağlanarak tedavi olacağı açıklanmıştı. Akdeniz  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, böbrek nakli önerilen Ferdi Tayfur’u tedavi etmek amacı ile Antalya'ya davet etti.

Rektör Ünal'dan Tayfur'a davet!

Her şarkısıyla gönüllerde yer edinen, büyük bir hayran kitlesi olan Ferdi Tayfur, arabesk müziğinin köşe taşlarından biri. Uzun yıllardır şeker hastası olan ünlü sanatçı 2011 yılında kısmi yüz felci geçirmişti. Sanatçıya kısmi felç sebebi ile şarkı söylememesi ve dinlenmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmişti. Daha sonraları böbrek hastalığı sebebiyle diyaliz tedavisi de alan Ferdi Tayfur’a böbrek nakli önerildi. Antalya Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal Tayfur’u Antalya’ya davet etti. Rektör Mustafa Ünal, "Şarkıları ve beyefendi kişiliği ile gönlümüzde ayrı bir yeri olan Tayfur’a geçmiş olsun diyorum. Dilerse kendisini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezimiz'de misafir edip, tedavi etmekten mutluluk duyarız” mesajını verdi. Umuyoruz ki 75 yaşında olan Tayfur, biran önce sağlığına kavuşur ve eski günlerdeki gibi sevenlerine tekrardan şarkılarını söyler.

Ferdi Tayfur'un Hayatı

Ünlü tiyatro sanatçısı Ferdi Tayfur’u çok seven sanatçı Ferdi Tayfur'un babası Cumali Turan Bayburt, en küçük oğluna Ferdi Tayfur ismini vermiştir. Adana’da 1945 yılında dünyaya gelen Tayfur’u okutmak babanın en büyük isteği idi. Fakat bu hayal gerçekleşmez. Babasının öldürülmesi, tahsilinin yarıda kesilmesine sebep olur. Tayfur, okul hayatının bitmesi nedeniyle ailesine yardım etmek için bir çiftlikte çalışmaya başlar. Şarkıcı olmak isteyen ünlü sanatçı 16 yaşında Unkapanı’na gelir. Fakat aradığı ilgiyi bulamaz. Tekrar Adana’ya döner ve çiftlikte çalışmaya devam eder. 1968 yılında tekrar İstanbul'a gelir ve Seda Plak ile 2 plaklık bir anlaşma yapar. Bu plak tutmaz ve Tayfur, tekrar Adana'ya döner ve çiftliğin başına geçer. 3 sene sonra çıkardığı 'Huzurum Kalmadı' albümü de iş yapmaz. Görsev Plak adına 1973 yılında yaptığı  'Kır Çiçekleri' albümü ses getirir, 74 yılında yaptığı 'Bana Gerçekleri Söyle' adlı 45’lik ile adı iyice duyulur. Tayfur sevenleri tarafından iyi bilinen birçok albüme imza atar. Ayrıca 30’un üzrinde sinema filminde de oynayarak iyice şöhret kazanır.

22-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar