Fox Tv’den Atatürk Dizisi Açıklaması

Fox Tv’den Atatürk Dizisi Açıklaması
Disney Plus’ın yayınlamama kararı aldığı Atatürk dizisi platformun kardeş kuruluşu Fox Tv’de seyirciye açık olarak yayınlanacak.

Lanistar Medya tarafından ülkemizde yayın yapan dijital platformlardan Disney Plus için hazırlanan ve 6 bölümden oluşan Atatürk dizisi ile ilgili belirsizlik sürerken bir açıklamada Disney Plus’ın kardeş yayın kuruluşlarından olan ve ülkemizde de yayın yapan Fox Tv’den geldi. Kadrosunda ünlü isimlerin yer aldığı Atatürk dizisi Disney Plus için hazırlanmış ve 29 Ekim tarihinde Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla yayınlanacağı açıklanmıştı. Ancak Disney Plus aldığı bazı kararlar sebebiyle yerli içerik yayını ve alımı 2024 yılına kadar durdurulmuş ve bazı yapımlarda başka kanal ya da platformlarla görüşmeye başlamıştı. Disney Pşus’ın sadece Atatürk dizisinin yayınlayacağını açıklamasının ardından kısa bir süre geçtikten sonra platform bu kararından da vazgeçmişti. Bu vazgeçişte ABD’de yaşayan Ermenilerin etkisinin olduğu iddia edilmişti. Sonunda Atatürk dizisinin yayınlanacağı açıklanan Fox Tv’den konuyla ilgili açıklama geldi.

Cenk Soner Açıklama Yaptı

Disney Plus’ın yayınlamayacağını açıkladığı Atatürk dizisi ile ilgili The Walt Disney Campany Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner açıklama yaptı. Soner açıklamasında “Atatürk içeriğimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılında izleyicilerimiz ile buluşturuyoruz. İçerik stratejimizde yapılan değişiklikler sonucunda iki film olarak planladığımız Atatürk’ün ilk tv özel versiyonunun Fox kanalımızda yayınlanmasının ardından iki film sinemalarda ve sonrasında Fox ekranlarında olacak. Böylece, Atatürk’ü çok daha geniş kitlelere ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı. Aynı şekilde dizinin yapım şirketi Lanistar adına yapımcı Saner Ayar ise “Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Atatürk’ü ekim ayından itibaren Fox’ta Tv özel versiyonuyla yayınlayarak çok daha geniş bir seyirci kitlesine ulaştıracak olmaktan gurur duyuyoruz. Bu çok özel yapımı iki ayrı film halinde sunacağız ve tv’nin yanı sıra sinemalarda da yayınlayarak izleyicilerimize büyük ekranda film izleme keyfi yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Atatürk Dizisi

Lanistar Medya tarafından hazırlanan ve 6 bölümden oluşan Atatürk dizisinin başrolünde Atatürk karakteri olarak Aras Bulut İynemli rol aldı. Dizinin yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin yer alırken dizi geçtiğimiz aylarda çekilerek hazır hale getirildi. Yapılan açıklamaların ardından yayın planına göre, ilk film 29 Ekim 2023 tarihinde Fox Tv ekranlarında seyirciyle buluşurken daha sonra 22 Aralık’tan itibaren itibaren sinemalarda yer alacak.

03-08-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar