Gönül Dağı sezonun en sevilen yapımı olmayı başardı

Gönül Dağı sezonun en sevilen yapımı olmayı başardı
Gönül Dağı dizisi sezona damga vuran yapımlardan biriydi. Senaryosunda Anadolu kültürünün izlerini taşıyan Gönül Dağı seyirci tarafından beğeniyle izlendi.

TRT1 ekranından seyirciyle buluşan Gönül Dağı dizisi sezonun başarılı yapımlarından biri oldu. Sıcak Anadolu havasını evlerinize taşıyan Gönül Dağı Mustafa Çifti'nin yayınlanmamış Bozkır hikayelerinden esinlenilerek senaryolaştırıldı. Oyuncu kadrosu kadar güçlü senaryosuyla da ön plana çıkan Gönül Dağı, reyting rekorları kırarken sosyal medyada da en çok konuşulan yapımlardandı. Gönül Dağı ilk bölümüyle gecenin en çok izlenen dizisi olmayı da başarmıştı. Anadolu insanının sıcak, samimi, sevecen ve eğlenceli havasını senaryosunda taşıyan Gönül Dağı, Ali Asaf Elmas ve Mustafa Becit tarafından kaleme alınıyor. Yapımcılığını Ferhat Eşsiz'in üstlendiği Gönül Dağı'nda yönetmen koltuğunda Yahya Samancı var.

Gönül Dağı yeni sezon çekimlerine başlandı

Gönül Dağı ilk sezonunu başarılı bir performansla tamamladı. Gönül Dağı 30. Bölümle ilk sezonunu noktalarken yeni sezon hazırlıkları da başladı. Yeni sezonda da seyircilerin gönüllerini kazanmayı hedefleyen Gönül Dağı ekibi çekimlere başladı. Eskişehir Sivrihisar'da çekilen Gönül Dağı Anadolu insanının yaşamını acı ve tatlı yanlarıyla ekrana getiriyor. Herkesin kendisinden bir parça bulduğu Gönül Dağı'nın başarısı etkili senaryosunda saklı. Mustafa Çiftçi'nin yayınlanmamış Bozkır hikayelerinden esinlenilerek ortaya çıkarılan senaryoda ön plana çıkan karakterin olmaması dikkat çekiyor. Birçok farklı hikaye 4 amcaoğlunun bazen dramatik bazen eğlenceli mücadelesiyle harmanlanıyor.

Gönül Dağı senaryosunda herkes kendinden bir parça buldu

Gönül Dağı şiddet, öfke, entrika, hırs ve çatışma temalı dizilerin aksine yardımseverlik, sevgi, saygı, sadakat gibi temiz duyguları ön planda tutuyor. Olumsuzluklara maruz kalınmadan ailecek izlenebilen bir senaryoya sahip olması diziyi başarılı kılan başlıca nedenlerden. Kirlenmemiş aşklar, kötülüklerden uzak bir yaşam, yeni icatlar için verilen çaba hem gençleri hem de yetişkinleri ekrana çekiyor. 7'den 70'e herkese hitap eden Gönül Dağı senaryosunda yer alan karakterler aslında Anadolu'nun bağrındaki insan profili.

Gönül Dağı'nda başarılı oyuncular tarafından canlandıran karakterler diziyi çekici kılıyor. Gönül Dağı dizisini oyuncu kadrosunda Gülsim Ali İlhan, Berk Atan, Semih Ertürk, Ecem Özkaya, Serdar Utku, Ulviye Karaca, Ergun Kuyucu, Cemre Melis Çınar, Çiğdem Aygün, Cihat Süvarioğlu, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar gibi birçok başarılı oyuncu yer alıyor.

Seyirci Gönül Dağı'nı çok sevdi

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren Gönül Dağı dizisi ile ilgili değerlendirmesinde, "TRT’nin izlenmese de muhakkak haftada bir tamamen pozitif hava veren bir aile dizisine ihtiyacı var. Vatandaş TRT’den bunu istiyor, bekliyor. Biz de bundan cesaret alarak Mustafa Çiftçi’nin eserlerinden ‘Gönül Dağı’nı yaptık. Seyirci çok sevdi bu diziyi" ifadelerini kullanmıştı.

21-06-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar