Grup Laçin'in akordeoncusu Şerif Baldemir hayatını kaybetti

Grup Laçin'in akordeoncusu Şerif Baldemir hayatını kaybetti
Grup Laçin; "Grubumuzun kurucularından akordeon sanatçısı canımız kardeşimiz Şerif Baldemir 2.5 aydır yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesini maalesef kaybetmiştir. "

2,5 aydır yoğun bakımda tedavi gören Grup Laçin’in akordeoncusu Şerif Baldemir 58 yaşında yaşamını kaybetti. 90’lı yıllara damgasını vuran Grup Laçin’in sevilen müzisyeni dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Grup Laçin’n akeordeon ustası Şerif Baldemir hayatını kaybetti

90’li yıllara damga vuran Grup Laçin’in akordeon sanatçısı Şerif Baldemir hayatını kaybetti. 56 yaşında hayata gözlerini yuman Şerif Baldemir’in vefat haberini daha önce beraber Grup Laçin’de yer alan ünlü klarnet ustası Serkan Çağrı "Acı Kaybımız! Uzun yıllar içinde yer aldığım Grup Laçin üyelerinden akordeon sanatçısı kıymetli ağabeyim Şerif Baldemir’i kaybettik. Yaklaşık 2,5 aydır yoğun bakımda sürdüğü yaşam mücadelesini maalesef kaybetti. Başımız sağ olsun. Cenazesi bugün (17 Mart 2024) öğle namazından sonra Balçova Eyüp Sabri camiinden kaldırılacaktır. Tüm dostlarına ve sevenlerine duyurulur" şeklinde duyurdu. 

Grup Laçin’in kurucularındandı

Bir döneme damga vuran ve Bekar Gezelim türküsü ile bütün Türkiye’de tanınan Grup Laçin’in sevilen akordeoncusu son olarak İbo Show’a ve Şarkılar Bizi Söyler programlarında görünmüştü. Grup üyeleri Hakan Alkar, Ali Abacı, Teoman Dalcı, Kıvanç Hakkı Haseki, Timur Ümüt, Alaskar Abbasov ve Levent Yazıcı ile programlara katılan Şerif Baldemir’in zayıflamış hali sevenlerini şaşkınlığa uğratmıştı. Grup Laçin’de grup üyeleri olan Baldemir’in ardından şu şekilde bir taziye mesajı yayınladı; "Acımız büyük… Grubumuzun kurucularından akordeon sanatçısı canımız kardeşimiz Şerif Baldemir 2,5 aydır yoğun bakımda sürdürdüğü yaşam mücadelesini maalesef kaybetmiştir. Kardeşimize Allah tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Tüm dost ve sevenlerinin başı sağ olsun."

Şerif Baldemir kimdir?

Vefat haberi ile sevenlerini ve müzik dünyasını yasa boğan Şerif Baldemir 1966 yılında İzmir’de dünyaya gözünü açtı. 1980’li yıllarda müziğe başladı. 1990 yılında kurulan Grup Laçin’e 1993 yılında dahil oldu. Bekar Gezelim, Kara Gözlüm, Hasret, Ah Bir Joker gibi pek çok sevilen şarkıya akordeonu ile katkıda bulundu. Grup Laçin’in dağılmasının ardından müzik çalışmalarına solo olarak devam etti. 2022 yılında yeni versiyonu ile tekrar söylenen Bekar Gezelim şarkısında da yer aldı. 2,5 aydır yoğun bakımda tedavi gören Baldemir, Balçova Eyüp Sabri Camisi’ndeki öğle namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı. 

18-03-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar