Gülben Ergen'den deprem bölgesine ana okulları

Gülben Ergen'den deprem bölgesine ana okulları
Gülben Ergen deprem bölgesindeki Hatay, K.maraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya’da 11 anaokulu açmak için çalışmalara başladı

Ünlü sanatçı Gülben Ergen’den alkışlanacak hareket. 13 sene önce kurduğu derneğiyle binlerce minik  öğrenciye eğitim desteği sağlayan Ergen şimdi de depremzedelere yardım için harekete geçti. Açtığı anaokullarıyla milletin gönlünde taht kuran ünlü sanatçı şimdi de deprem mağduru çocuklarımız için çalışmalara başladı.

Gülben Ergen 11 deprem bölgesine anaokulu açacak

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Gülben Ergen sosyal sorumluluk projelerine yakın ilgisiyle bilinen isimlerden. 2010 yılında kurduğu “Çocuklar GülsünDiye Derneği" ile bir çok ana okulu yaptırarak minikleri sevindirmişti.6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından onbinlerce yavrumuz da mağdur oldu ve eğitim imkanlarından uzak kaldı. Çünkü yıkılan sadece binalar, devlet daireleri değildi, okullar da yıkıldı.

En son 39. Anaokulunu yaptırmıştı

Gülben Ergen,  Çocuklar Gülsün Diye Derneği aracılığıyla  depremin çok büyük hasar verdiği 11 ilimizde anaokulu açmak için kolları sıvadı. En son 39. Anaokulunu Diyarbakır’ da açan Ergen şimdi de deprem bölgesindeki Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya’da 11 anaokulu açmak için çalışmalara başladı.

Gülben Ergen : “ Depremden yara almış çocuklarımıza hak ettikleri eğitime kavuşturmak hedefimiz!”

Gülben Ergen Milli Eğitim bakanlığı destekli kampanyası hakkında şunları söyledi ; “ 11 afet bölgemizde 11 anaokulu yapmak içim canla başla çalışmaya başladık. Depremden yara almış, eğitimi yarım kalmış, hüzünlü çocuklarımızın hak ettikleri eğitime kavuşturmak derneğimizin hedefi.”

 Çocuklar Gülsün Diye Derneği gönüllülerinden de enkaz da hayatını kaybedenler oldu

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen’ de deprem bölgesinde tanıdıklarından gelen acı haberle sarsılan isimlerden biriydi. ''Serdar'ımız... Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin gönüllüsü. Kara haber bugün geldi'' diyerek  bir dernek gönüllüsünü acısını tüm takipçileri ile paylaşarak duyurmuştu. Ergen  ''Serdar kardeşim, ikizi, annesi ve ablasının cansız bedenleri bugün enkaz altından çıkarıldı. Sabır Allah'ım'' ifadeleriyle Sadece Derdar Bey’in değil ailesinin de enkaz altında kaarak hayatlarını kaybettiğini duyurmuştu.

Deprem sürecinde 20 bin Suriyeli’nin ülkelerine dönmesiyle ilgili olarak Gülben Ergen ;” 5 milyon eksi 20 bin... Allah’ ım yollarını açık, kaderlerini güzel eylesin. Bizim ülkemiz yangın yeri. Biz, bize yetmeye çalışıyoruz. Kucak açma süremiz dolmuş olsun lütfen . “ paylaşımıyla büyük bir tartışmanın da fitilini ateşlemişti.

25-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar