Gülse Birsel’den herkesi şaşırtan Jet Sosyete açıklaması!

Gülse Birsel’den herkesi şaşırtan Jet Sosyete açıklaması!
Ünlü senarist ve yapımcı Gülse Birsel’den herkesi şaşırtan Jet Sosyete açıklaması geldi. Herkes merakla soruyor, yoksa Jet Sosyete final mi yapıyor?

TRT 1'de yayınlanacak yeni dizi, 'Ya İstiklal Ya Ölüm' için geri sayım başladı. Merakla beklenen Ya İstiklal Ya Ölüm, 16 Mart pazartesi günü ilk bölümüyle ekranlarda olacak. Kirli Kedi & Atlantis Yapım tarafından projelendirilen Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihleri arasında yaşanan tarihi gelişmeler anlatılacak. Senaryosunu Funda Çetin'in yazdığı Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak İlker Kızmaz en çok merak edilen kişilerden biri oldu. Bir dönem projesi olan dizi, anlattığı dönemin başlangıç günüyle aynı tarihte 16 Mart'ta saat 20:00'da TRT 1'de başlıyor.

Ya İstiklal Ya Ölüm kadrosunda kimler var?

Milli Mücadele yıllarında yaşananları ekrana taşıyacak  Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor; İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Alina Boz, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür. Milli Mücadele kahramanlarını canlandıracak başarılı isimlerin bir arada olduğu Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi pazartesi akşamı TRT 1'de.

Heyet-i Temsiliye Başkanı: Mustafa Kemal

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde, İstanbul'un İtilaf devletlerince işgal edildiği tarih olan 16 Mart 1920 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920 arasındaki Milli Mücadele dönemi anlatılacak. Dönemim şartlarında gösterdikleri kahramanlık mücadeleleriyle tarihe adını yazdırmayı başaran kişilerin yer alacağı dizinin oyuncu kadrosu merak ediliyordu. Özellikle Mustafa Kemal karakteri dikkatle izlenecek karakterler arasında. Oyuncu İlker Kızmaz bu karaktere uygun bulunan isim oldu. Kızmaz'ın canlandıracağı Mustafa Kemal karakteri Heyet-i Temsiliye Başkanı sıfatıyla dönemin en önemli isimlerinden biri olacak. Senaryoda özgürlüğüne düşkün, kaybetmeye tahammülü olamayan Mustafa Kemal'i canlandıracak İlker Kızmaz kimdir? gelin yakından tanıyalım...

İlker Kızmaz (Mustafa Kemal) kimdir?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde başrol olarak Mustafa Kemal karakterini canlandıracak İlker Kızmaz 9 Eylül 1975 İzmir doğumlu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Kızmaz, 2004 yılında İstanbul'a geldi ve Ekol Drama Sanat Evi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi'nde de oyunculuk eğitimi alan İlker Kızmaz birçok sinema ve dizi projesinde yer aldı. Yakışıklı oyuncu Kızmaz'ın akışıklı oyuncu Kızmaz'ın Ya İstiklal Ya Ölüm dizisindeki performansı ise oldukça merak ediliyor.

14-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar