Güven Bana’da İstiklal Marşı sorusu Müge Anlı’yı çıldırttı

Güven Bana’da İstiklal Marşı sorusu Müge Anlı’yı çıldırttı
Yeni başladığı yarışma programı Güven Bana programında Müge Anlı’yı kızdıran İstiklal Marşı sorusu neydi, Müge Anlı hangi olaya kızdı?

Tatlı Sert programıyla gündemi sarsan Müge Anlı yine olay olmayı başardı. Yeni başladığı yarışma programı Güven Bana programında Müge Anlı’yı kızdıran İstiklal Marşı sorusu neydi, Müge Anlı hangi olaya kızdı?

Güven Bana’da İstiklal Marşı sorusu Müge Anlı’yı çıldırttı

Tamer Karadağlı'dan boşalan Güven Bana programında sunuculuğa başlayan Müge Anlı geçen hafta buzağı sorusuyla gündeme oturmuştu. Çiçeği burnundaki sunucu dün akşam "İstiklal Marşı'nın bestelenen ilk iki kıtasında toplam kaç tane millet kelimesi vardır?" sorusuna cevap alamayınca ekran başındakiler gibi sinirlenerek cahilliğe tepki gösterdi.

Atv ekranlarında perşembe akşamları yayınlanan Güven Bana yarışma programının son bölümünde ekranlarda nadir görülen bir tartışma yaşandı. Yarışmacılardan Pınar Sarıkaya ve Mete Atakan'a her vatandaşın bileceği ya da bilmesi gereken bir soru soruldu. Önce soruyu sonra da gelişmeleri aktaralım. Soru şuydu: “İstiklal Marşının bestelenen ilk iki kıtasında toplam kaç tane millet kelimesi vardır?" Yarışmacıların soru karşında bocalaması herkesi şaşırttı. Ekran başındakileri bile şaşkınlığa uğratan bu bocalayışa Müge Anlı haklı olarak tepki gösterdi.

Soru hem kolaydı hem de milli marş olması hasebiyle her Türk gencinin bilmesi gereken bir konuydu. Üstelik cevap şıklarında 1,2,3 ve 4 şıkları bulunuyordu. Yarışmacılar uzun süre bocaladı ve doğru cevabı bulamadılar. Hemen cevap alacağını uman ancak hayal kırıklığına uğrayan Müge Anlı buna şöyle tepki gösterdi. "Bunu insanlar izleyecekler ve ben sizi de eleştirmelerini istemiyorum, o yüzden ciddi bir şekilde biriniz okuyun diğeriniz sayıyı tutun. Çünkü yanlış söylüyorsunuz kelimeleri"

Müge Anlı haksız mı?

Kesinlikle haklıydı. Onun uyarısı üzerine yarışmacılar soruyu doğru cevaplamak için İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını okumak istediler. Ancak başarılı olamadılar. İşte o anda Müge Anlı devreye girdi ve yarışmacıların hatırlaması için İstiklal Marşı'nın ilk dizesini okudu. Bunun üzerine yarışmacılar şıklardaki "3" cevabı verince Müge Anlı’da renk attı ve sitem etmeye başladı. “Size hiçbir şey söylemek istemiyorum. Ben sizden sadece İstiklal Marşı’nı okumanızı istedim. Keşke biriniz okuyup diğeriniz saysaydı”

Hem soruyu bilemeyen hem de Müge Anlı’nın iyiniyetli yardımıyla bile soruya cevap veremeyen kadın yarışmacının tavrı ise geceyi özetledi. “İnanamıyorum, benim için utanç kaynağı”

Güven Bana Yarışmasına Nasıl Başvurabiliriz?

Bu arada meraklıları için Güven Bana programı başvurusundan biraz söz edelim. Başvurular Atv resmi web sayfası üzerinden yapılıyor. Başvurmak için 32 sorudan oluşan anketi doğru ve eksiksiz olarak cevaplamalısınız. Bir de form için 2 mb’lik resim yüklemelisiniz. Resim yükleyip sorulan sorulara eksiksiz cevap verirseniz kanaldan aranmayı bekleyebilirsiniz.

12-07-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar