Halka’nın senaristinden efsane bir dizi geliyor!

Halka’nın senaristinden efsane bir dizi geliyor!
Levent Cantek’ten etkileyici bir dizi daha geliyor. Bu kez Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden birinin hayatı dizide anlatacak..

Levent Cantek’in senaristliğini üstlendiği Halka dizisi 2018 yılında TRT 1’de yayınlandığında sıra dışı konusuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Dizinin senaristliğini üstlenen Levent Cantek’ten şimdi yepyeni bir dizi daha geliyor.

TRT 1’de yayınlanan başrollerinde Nazan Kesal, Serkan Çayoğlu, Hande Erçel, Kaan Yıldırım ve Hazal Subaşı’nın yer aldığı Halka, aksiyon türünde bir diziydi. Birbirinden farklı karakter ve hayatlara sahip olan iki genç adam Kaan ve Cihangir’in, rastlantı olarak düşündükleri ve kader sandıkları bir komploya karşı omuz omuza mücadelesini anlatan dizi farklı konusuyla ilgi çekse de 19. bölümüyle ekranlara veda etti.

En son Bozkır isimli filmin senaristliğini de üstlenen Levent Cantek bu kez Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan ve son derece etkileyici bir hayat hikayesine sahip Otello Kamil’in hayatını anlatan bir dizi yazıyor.

Otello Kamil’in anlatılacağı proje Sekiz bölüm olarak planlanan ve çekimleri ekim ayında başlayacak olan dizinin önümüzdeki yaz uluslararası dijital platformlardan birinde yayınlanacağı belirtiliyor. Dizinin yapımcılığını ise yine Halka’nın arkasındaki şirket olan aynı zamanda Barbaroslar, Payitaht Abdülhamid, İsimsizler ve Filinta gibi başarılı projelere imza atan Es Film üstleniyor.

Otello Kamil kimdir?

Gerçek adı Kamil Rıza Bey olan Otello Kamil, Türkiye’ye Shakespeare’i tanıtan tiyatrocu olarak bilinir. Defalarca oynadığı Othello rolü nedeniyle Otello Kamil adıyla tanınır. İlk kez babasının komutanı olduğu alayda askerler tarafından sahnelenen Vatan Yahut Silistre oyununda Abdullah Çavuş rolüyle sahneye çıkan oyuncu, Alphonse Daudet’in Arles’li Kız adlı oyununda Mitifigo rolü ile büyük başarı kazandı.

1914’te açılan sınavı kazanarak Darülbedayi’nin ilk öğrencilerinden birisi oldu fakat Çanakkale Savaşı’na katılmak üzere kısa süre sonra buradan ayrılmak zorunda kaldı; Romanya cephesine gönderildi. Savaşın ardından bir topluluk kurup turneler düzenlemek istedi ancak başarılı olamadı.
Gavril Efendi’nin gezici kumpanyasına katıldı ve bu kumpanyayla birlikte memleketi dolaşarak Sheakespeare’in Türkçeye Arabın İntikamı adıyla uyarlanan Othello oyununu canlandırdı. Otello lakabı bu sırada takıldı.

Ekonomik sıkıntılar çeken Kâmil Rıza Bey’in sağlığı içki, sigara ve madde düşkünlüğü neticesinde bozuldu. Tüm bunlara Reyno hastalığı eklenince iki bacağını da kestirmek zorunda kaldı. Uzuvlarını kaybettikten sonra Şehir Tiyatroları’ndan aldığı aylıkla geçinen Kâmil Rıza Bey, bir gazinonun kışlık salonunda yaşıyordu. Otello Kamil iddialara göre son oyununu oynadıktan sonra orkestra boşluğuna atlayarak yaşamına son verdi.

31-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar