Haluk Bilginer Alex Rider dizisinde rol aldı

Haluk Bilginer Alex Rider dizisinde rol aldı
Haluk Bilginer Alex Rider dizisinde rol aldı. Son olarak Anthony Horowitz'in aynı adlı romanından uyarlanan Alex Rider dizisinde oynadı.

Bugüne kadar birçok yabancı dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Haluk Bilginer tekrar sahnede. son olarak Alex Rider’da kamera karşısına geçen santçı bu sefer hangi dizide ve hangi karakterde yer aldı? Detayları canlitv takipçileri için yzdık.

Haluk Bilginer Alex Rider dizisinde rol aldı

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer çok başarılı yapımlara imza atan biri. Son olarak Anthony Horowitz'in aynı adlı romanından uyarlanan Alex Rider dizisinde oynadı. Romanya’da çekilen ve genç bir ajanın heyecan dolu macerasını konu alan projede, Bilginer, Dr. Hugo Grief karakterini canlandırdı.

Romanya'da çekimi devan eden dizi İngiliz yazar Anthony Horowitz’in romanından uyarlandı. Artık Haluk Bilginer’i Alex Rider dizisinde Dr. Hugo Grief karakterinde izleyeceğiz. Haluk Bilginer’in ‘kötü adam’larından Dr. Hugo Grief’i canlandırdığı dizinin 8 bölümlük ilk sezonunun çekimleri kısa süre önce tamamlandı. Dizide Bilginer’e Otto Farrant, Vicky McClure, Andrew Buchan ve Stephen Dillane gibi birçok ünlü oyuncu eşlik ediyor. Dizinin Temmuz 2019’da yayınlanması bekleniyor.

Haluk Bilginer kimdir?

1954 doğumlu sinema, tiyatro oyuncusudur. Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü'nün sahibi usta aktör, aynı zamanda başarılı bir televizyon oyuncusu ve dublaj sanatçısıdır.

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1977'de mezun oldu. Devlet konservatuarından mezun olduğu yıl İngiltere'ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) bir yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü. 1980 ve 1993 yılları arasında İngiltere'de yaşayan Bilginer, burada bulunduğu yıllar boyunca birçok tiyatro oyununda, müzikalde, televizyon dizisinde ve filmde rol aldı. 'Eastenders' dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı. Macbeth, My Fair Lady, Pal Joey, Kafkas Tebeşir Dairesi ve Phantom of the Opera gibi çeşitli tiyatro ve müzikallerde; Eastenders, Memories of Midnight, Bergerac, Glory Boys, The Bill ve Murder of a Moderate Man gibi televizyon dizilerinde ve Children's Crusade, Half Moon Street, Ishtar, Buffalo Soldiers, Spooks ve She's Gone filmlerinde görev alan ünlü aktör İngiltere'deki kariyerinin ardından Türkiye'ye döndü.

1987 yılında ilk defa Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekiminde evleneceği okul arkadaşı Zuhal Olcay ile tanıştı. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü.

Ateşten Günler, Safiyedir Kızın Adı, Borsa, Son Söz Sevginin, Gülşen Abi, Eyvah Babam, Eyvah Kızım Büyüdü, Tatlı Hayat, Karanlıkta Koşanlar, Cesur Kuşku, Yine de Aşığım, Sayın Bakanım ve Hayat İşte gibi birçok televizyon yapımında rol aldı. Haluk Bilginer kendisiyle yapılan bir röportajda, televizyon oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğu arasındaki farklara ilişkin bir soruya şu cevabı vermişti:

"Oyuncunun er meydanı tiyatro sahnesidir. Tiyatro sahnesinde arada hiçbir aracı olmadan seyirciyle baş başa kaldığı yerde aktör, aktör müdür değil midir anlaşılır. Sinemada televizyonda pek anlaşılmaz ve televizyonda da oyunculuk öğrenilmez. Dizilerde oynarsınız, ama oyuncu olamazsınız."

canlitv olarak Haluk Bilginer’e sanat hayatında başarılar diliyoruz.

 

18-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar