Game of Thrones hayranları ayaklandı! 'Yeniden Çekilsin'

Game of Thrones hayranları ayaklandı! 'Yeniden Çekilsin'
Final sezonu heyecanla beklenen Game Of Thrones yayınlanan her bölümüyle birlikte hayal kırıklığı oluşturdu. Fanlar dizinin tekrar çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Yıllardır hayranlıkla izlenen ve bu sezon final sezonu olması dolayısıyla sabırsızlıkla yeni bölümleri beklenen Game Of Thrones dizisi hikaye açısından beklentilerin çok uzağında kaldı. Çoğu izleyicide yeni bölümler hayal kırıklığı oluşturunca dizinin hayranları final sezonunun tekrar çekilmesi için sosyal medya  ve change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Game Of Thrones için HBO’ya çağrı!

Türkçesi Taht Oyunları olan Game Of Thrones 8 sezondur büyük bir izleyici kitlesine sahip. HBO kanalında yayınlanan dizi dünyada en fazla izlenen dizilerden. Takipçilerinin gözünde 9. sezon hayal kırıklığı oluşturunca sezonun yeniden çekilmesi için dizinin yapımcısı olan HBO kanalına 500 binden fazla imzayla başvuruda bulunuldu ve bu rakamın kısa sürede milyonu aşması bekleniyor.

George RR Martin’e haksızlık yapılıyor!

Bildiğiniz gibi Game Of Thrones George RR Martin’in bir kitabından uyarlama ve geniş bir hayran kitlesi tarafından takip ediliyor. İnternetten imza kampanyaları ile adını duyulan change.org sitesi üzerinden dizinin tekrar George RR Martin’in kitabı gibi etkileyici bir şekilde senarize edilmesi isteniyor.

Senaristler çok eleştiriliyor!

Game Of Thrones’da şu anda görülen sıkıntı hikaye değil. İzleyiciler hikayenin çok doğurgan olduğunu düşünüyor ve dizinin bu sezon böyle başarısız olmasını senaristlere bağlıyorlar. Çünkü karakter hikayeleri ve genel hikayenin işleniş tarzı çok özensiz. Change.org sitesi üzerinden tepkilerini ortaya koyan takipçiler imza kampanyasında en çok da son sezonun “daha kaliteli ve bu işten anlayan becerikli yazarlar tarafından tekrardan senaryosunun yazılmasını ve çekilmesini” istiyorlar.

Eleştirilerin odak noktasında ise senaristler David Benioff ve DB Weiss var. Dizi fanları acı bir durum ama senaristler yeteneksizliklerini kanıtladılar diye düşünüyorlar. Taht Oyunları romanlarının yazarı Martin’in serinin son kitabı olan The Winds Of Winter’ı halen yazıyor olması da bu durumu tetiklemiş durumda. Senaristlerin kendi hayal güçlerini yansıtmaları final sezonunun hikâye olarak çok düşük kalmasına neden olmuş görülüyor. Serinin anlamlı bir finali hak ettiğini düşünenler çoğunlukta. Bu yüzden HBO’nun beklentilerini karşılamasını umuyorlar.

Son sezon bütün güzellikleri yok etti!

Martin’in hikayesinin bitmesinin beklenmemesi ile bütün hikayenin ve karakter oluşumlarının “tuvalete atıldığı” görüşleri dile getiriliyor. Bütün bunların sonucunda baştan sağma, aceleci ve özensiz bir hikaye ortaya çıkmış durumda. Bildiğiniz gibi Game Of Thrones Türkiye’de TRT, STAR TV gibi açık kanallardan değil Digiturk’ten yayınlanıyor.

17-05-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar