Haluk Bilginer, Ray Donovan dizisinin başrolünde oynayacak

Haluk Bilginer, Ray Donovan dizisinin başrolünde oynayacak
Oyuncu seçmeleri devam eden Ray Donovan dizisinin ilk belli olan rolü Mickey Donovan karakterini oynayacak olan Haluk Bilginer oldu. Orjinalinde bu rolü Jon Voight canlandırmıştı.

ABD’de yedi sezon boyunca fırtınalar estiren Ray Donovan dizisi Türkiye’ye uyarlanıyor.  Senaryo uyarlama çalışmalarının tamamlandığı dizinin oyuncu seçmeleri son hızla devam ediyor. Ray Donovan’ın en az kendisi kadar ön planda olduğu babası Mickey Donovan karakterini ünlü aktör Haluk Bilginer canlandıracak. Tüm hakları Paramount Formats’dan alınan dizi 2013 – 2020 yılları arasında Showtime kanalında yayınlanmıştı. 

Ray Donovan dizisi Türkiye’ye uyarlanıyor

Dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan ve çok ilgi gören Ray Donovan dizisi ülkemize uyarlanıyor. Ray Donovan’ın babası Mickey Donovan karakterini dünyaca ünlü aktör Jon Voight’in hayat verdiği rolü Türkiye’de  canlandıracak isim belli oldu. Zengin, prestijli ve ünlü insan ların her türlü sorununu Ray Donovan çözmeyi başarsa da babası Mickey Donovan ve ailesi ile ilgili sorunlarını bir türlü aşamaz. 2013 ile 2020 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde 7 sezon boyunca Showtime’da yayınlanan Ray Donovan dizisi’nde Mickey Donovan karakterine Emmy ödüllü sanatçımız Haluk Bilginer hayat verecek. Emmy başta olmak üzere birçok ödüle aday gösterilen dizinin tam merkezinde Ray Donovan ile beraber babası Mickey Donovan’da bulunuyor.

Senaryo uyarlaması tamamlandı

Yapımcılığını Orckestra Content’in üslendiği dizinin hakları “Paramount Formats’tan alınarak Türkiye’ye uyarlanma çalışmaları devam ediyor. Birol Tezcan’ın senaryo uyarlamasını üstlendiği dizinin bu çalışmaları tamamlandı. Oyuncu seçme çalışmalarının hızla devam ettiği dizide kimlerin yer alacağı şimdiden merak konusu oldu. RayDonovan dizisi ile ilgili her türlü gelişmeler yakında peyder pey açıklanmaya başlanacak.

Haluk Bilginer kimdir?

5 Haziran 1954’de İzmir’de dünyaya geldi. Annesi ev hanımı babası sigortacıdır. Üç çocuğun ortancası olan Bilginer İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Mezuniyetinden sonra İngiltere’de ileri tiyatro konusunda öğrenim gördü. 1980-1991 yılları arasında İngiltere’de çeşitli oyun ve müzikallerde yer aldı. 1987’de Gecenin Öteki Yüzü film çekimleri için Türkiye’ye geldi. 1990 yılında Zühal Olcay ve Ahmet Leventoğlu ile kurduğu tiyatroda birçok oyunlar sergiledi. 1992 de evlendiği Zühal Olcay ile İki Kadın filminde rol aldı.  Daha sonra birçok dizi ve filmde yer alan oyuncu 2018 de Şahsiyet dizisindeki Agah Bey karakteri ile Emmy Ödülü’nü kazandı.

24-05-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler