Haluk Bilginer ve Uğur Yücel’in Başrollerinde Oynadığı ‘Uysallar’ Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu!

Haluk Bilginer ve Uğur Yücel’in Başrollerinde Oynadığı ‘Uysallar’ Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu!
Ay yapım imzalı başrollerinde iki dev ismin Haluk Bilginer ve Uğur Yücel’in buluştuğu ‘Uysallar’ dizisi Netflix’te yayınlanacak. Uysallar’ın yayınlanacağı tarih belli oldu.

Çevrim içi dizi ve film izleme platformu Netflix’te pandemi sebebiyle de bir çok dizi/film yayınlanmaya başladı. Bu dizilerden biri de yakında yayınlanacak olan Uysallar dizisi, Ay yapımın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Onur Saylak oturuyor. Senaryo yazarı ise Hakan Günday. Başrollerinde ise Haluk Bilginer ve Uğur Yücel yer alıyor. Onur Saylak’ın gözünden anlatılan sekiz bölümlük disfonksiyonel aile kara komedisi Uysallar’ın yayın tarihini duyurdu. Uysallar dizisi 30 Mart’ta Netflix’te yayınlanacak. İşte Uysallar dizisi ile ilgili detaylar…





Uysallar Dizisi - 30 Mart’ta Netflix’te!

Hakan Günday ve Onur Saylak birlikteliği, 3 yıl önce Şahsiyet ile müthiş bir başarıya imza atmıştı. Puhu TV eseri olan dizi, Türk dizi tarihinin enleri arasında yer alıyor. Bunayan bir yaşlı insanın hafızasını tamamen kaybedeceğini fark etmesinden sonra dünyadaki kötülükleri yok etmeye çalışmasını konu almaktadır. Dizi, Haluk Bilginer’e uluslararası Emmy ödülünü getirmişti. 
 

Önümüzdeki günlerde izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Uysallar’ın oyuncu kadrosu içinde yer alan isimler ise şimdiden izleyicileri Netflix’e bağlayacak cinsten gibi görünüyor. 

 

Başrollerini Öner Erkan (Mimar Oktay Uysal), Songül Öden (Nil Uysal (Oktay’ın karısı), Haluk Bilginer (Berhudar), Uğur Yücel’in (Olcay Uysal) paylaştığı, oyuncu kadrosunda aynı zamanda Umut Yeşildağ (Ege Uysal), Nilay Yeral (Ece Uysal), Bilyana Jovanovska (Sofia), Serkan Altunorak (Suat), İbrahim Selim (Mert), Nezaket Erden’in (Yağmur) yer alıyor.

 

Uysallar, 30 Mart’ta Netflix’te yayınlanacak.

 Uysallar Dizisinin Konusu

 Dizide, Mimar Oktay Uysal karısı, iki çocuğu ve babasından meydana gelen ailesinden saklı bir şekilde punk hayatı (Görsel punk hayatını resmetmektedir filme ait değildir.) yaşamaya başlamıştır. Fakat bu esnada ailesi de Mimar Oktay Uysal’dan gizli olarak kendi dünyalarını kurmanın gayreti içerisindedir. Uysal ailesinin yalanlarla dolmuş olan bir evi ve Oktay’ın yavaş yavaş inşa ettiği bir hapishanesi bulunmaktadır. Dizinin tanıtım sloganın da ise şu ifadeler dikkat çekmektedir: ailene karşı kendin olabilmek mümkün müdür yoksa herkesin ikinci bir hayata mı ihtiyacı vardır.

 

2020 yılında çarpık kentsel dönüşümlü İstanbul’un keşfedilmemiş sokaklarında ve yükselmeye devam eden plaza, rezidanslarında geçen, üst orta sınıf mimar Oktay Uysal’ın ve onun geniş sayılabilecek ailesinin kim olduğunu sorgulama ve uyanış hikayesidir. Uysal ailesi ideal bir aile gibi gözükebilir, ancak her birinin birbirinden gizlediği ikili hayatları vardır. Aile üyeleri birbirlerinden habersiz, hayal ettikleri hayatları yaşarken, onların trajik, komik ve karanlık yanlarıyla tanışırız. Uysallar, arka planda İstanbul’un tanımlanamayan şehir görselliğinde izleyiciye alternatif bir aile hikayesi sunarken aynı zamanda ‘’ben en son ne zaman mutluydum?’’ diye sordurtacaktır.

 

02-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar