Heyecan dolu Vatanım Sensin 22. Bölümü yayınlandı

Heyecan dolu Vatanım Sensin 22. Bölümü yayınlandı
Vatanım Sensin 22. bölümüyle 6 Nisan Perşembe akşamı Kanal D ekranlarındaydı. Bu haftaki bölüme Cevdet’in vatanperverliği ve casusluğu arasında sıkışıp kaldığı ve Tevfik, Azize nikahı sonrası nasıl da yıkıldığı damga vurdu.

Vatanım Sensin 22. Bölüm Özeti

Vatanım Sensin, heyecanla bekleyen Kanal D izleyenlerinin karşısına bu hafta yine tam gaz çıktı. Azize, Cevdet ile ilgili sırrı hala öğrenemezken, yeni bölümde hiç beklenmedik gelişmeler yaşandı.
Merakla beklenen Miralay Tevfik’in General Cevdet’in sırrını öğrendikten sonra ne yapacağıydı. Ancak beklenenin aksine Tevfik bu sırrı hemen Yunan komutanlarla paylaşmadı. Üstü kapalı olarak Cevdet’e sanki bu vazifesinde onun yanındaymış mesajını verdi. Ancak kirli planlarına da devam etmekteydi. Eşref Paşa’nın pusulayı bıraktığı ve Cevdet’in sırrını da öğrenen Eşref Paşa’nın adamı Yavuz, Tevfik tarafından öldürüldü. Tevfik, birde bunu yapanın Cevdet olduğunu söyleyerek Eşref Paşa’nın adamlarını Cevdet’e karşı kışkırttı. Tevfik Azize nikahı ise sonunda kıyıldı. Cevdet son anda eve geldi ancak nikaha mani olamadı.
İngiliz Ajanı Hamilton planlarını son sürat devam ettirmektedir. Ajan olarak Tevfik’ten başka şimdi de Angela’yı (Eftelya’yı) ajan olarak kullanmaya başlar.
Veronika’nın başlattığı, Leon ve Yıldız’ın evliliğinin hazırlıkları Kumandan Vasili’nin de işin içine girmesiyle iyice karışır. Vasili sözüm ona bu evlilikle tüm dünyaya Türkler ve Yunanlılar kardeşçe ve barış içinde yaşıyor mesajı verecektir. Bunun herkese duyurulması için bir davet tertip eder, ancak işler hiçte beklenildiği gibi gitmez. Veronika’nın davetlisi olarak geceye katılan Yıldız’ı gören Leon, gecenin düzenleniş amacını anlar ve herkesten özür dileyerek bu evliliğin olmayacağını duyurur. Duydukları karşısında şok olan Yıldız koşarak salonu terk eder.
Hilal ise Leon’a tüm hissettiklerine rağmen duygularının dediğini yapmaz ve Leon’un söylediği buluşma yerine gitmez.
Yaşadıklarının çözüme kavuşması için son çarenin, Tevfik ile evlenmesi olduğunu düşünen Azize ise nikah öncesi son kez Cevdet’e gider. Bütün duygularını açık ederek Cevdet’ten bir işaret bekleyen Azize, umduğunu bulamayınca çaresiz nikahı kıydırır.
Öte yandan Mustafa Kemal’in Sivas’ta gerçekleştirdiği görüşmeler sonuçlanmış ve Milli Mücadele’nin başladığının sinyalleri verilmiştir. Bütün vatanperverler bunun sevinciyle Anadolu’dan gelecek  yeni  havadisleri beklemektedirler.
Tevfik, Kuvvacıların karşısına geçip, kendisinin Eşref Paşa tarafından onun yerine geçecek kişi olarak seçildiğini duyurur. Ancak şehre döndüğünde Yunan Komutan Vasili’ye Kuvvacıların yerini söyleyerek onları yakalayabileceklerini söyler. 

06-04-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar