House M.D. dizisinin başrolü Halit Ergenç oldu!

House M.D. dizisinin başrolü Halit Ergenç oldu!
Son olarak Vatanım Sensin dizisinde rol alan Halit Ergenç, ekranlara dönüyor. Deneyimli oyuncu House M.D. dizisinin uyarlamasında rol alacak.

Popüler yabancı dizi House M.D.'nin yerli uyarlaması geliyor. House M.D. dizisinde başrolü canlandıracak oyuncu da belli oldu. Deneyimli oyuncu Halit Ergenç, House M.D. uyarlamasının başrolünde yer alacak.

House M.D.Başrolde Halit Ergenç yer alacak

Geçtiğimiz aylarda sürpriz bir haber almıştık. House M.D. dizisinin uyarlamasının yapılacağı duyurulmuştu. O zamandan beri herhangi bir ses çıkmamıştı. Bugün ise dizinin başrolüne yer alacak kişi belli oldu. Halit Ergenç, House M.D. dizisinin ana karakteri Dr. House'u canlandıracak. Son dönemde Vatanım Sensin ve İstanbul Kırmızısı gibi yapımlarda rol alan Halit Ergenç'i bu kez de House M.D. karakteriyle izleyeceğiz. 

House M.D. dizisi konusu ne?

House M.D., New Jersey'in Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi'nde geçmektedir. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Doktor Gregory House, kıvrak zekalı ancak kimsenin denemeye cesaret edemeyeceği şeyleri denemeye yatkın biridir. Ayrıca ukala, takıntılı ve asosyal bir adamdır. Vakaları çözüme kavuşturmada oldukça başarılı olmasına rağmen riski sevmesi nedeniyle işinden kovulur.

House M.D. dizisi başarılı bir uyarlama olabilecek mi?

2004 ile 2012 yılları arasında ABD'nin FOX kanalında yayınlanan House M.D., yayınlandığı dönemde büyük bir ilgiyle izlendi. Türkiye'de de pek çok hayranı bulunan dizinin geçtiğimiz aylarda uyarlamasının yapılacağı açıklanmıştı. Haberin duyulmasıyla birlikte House M.D. hayranları bu durumdan pek de hoşnut olmadıklarını dile getirdiler. Hoşnut olmamalarının haklı bir gerekçesi var.

Popüler Amerikan dizilerinin Türkiye'de uyarlanmasını daha önce pek çok kez gördük. Çoğu da başarısız uyarlamalar olarak Türk televizyon tarihine geçti. Bunun başlıca sebebi Amerikan ve Türk kültürü arasındaki uçurum. Shameless'tan uyarlanan Bizim Hikaye'de uçurumu fazlasıyla hissettik. Shameless, Türk genel izleyicisinin kaldıramayacağı ögeler içermekteydi. Dolayısıyla uyarlanırken Shameless'tan epeyce uzaklaştı. Uzaklaşmakla da kalmadı ufak ayrıntılar dışında bambaşka bir dizi haline aldı. House M.D.'de tıpkı Shameless gibi Türkiye'de orijinal haliyle kolay kolay yayınlayabileceğiniz bir dizi değil. Uyarlanırken bazı değişimlere uğrayacağı aşikar. Peki House M.D.'nin özünü koruyabilecekler mi yoksa daha önce gördüğümüz klişe doktor dizilerinden birini mi izleyeceğiz?  İşte bu sorunun cevabını ancak dizi yayınlanmaya başladıktan sonra alabileceğiz.

23-05-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar