House Uyarlaması Yeni Dizimizin Başrol Oyuncusu Belli Oldu!

House Uyarlaması Yeni Dizimizin Başrol Oyuncusu Belli Oldu!
Türkiye yeni bir uyarlama diziyle tanışmak için gün sayıyor. House M.D.'nin uyarlaması yakın zamanda Türk televizyonlarında yer alacak. Peki bu dizinin başrol oyuncusu kim olacak?

Tür televizyonları yeni bir uyarlamaya hazırkanıyor. Dünyaca ünlü ABD menşelli Hause dizisinin Türkiye uyarlaması çok kısa bir zamanda ekranlara gelecek. Oyuncu seçimlerine başlanılan dizinin başrol oyuncusunun kim olacağına karar verildi.

House Türkiye’nin Başrolünde Kim Olacak?

House M.D dizisinin yerli uyarlamasında Dr. Gregory House karakterini tüm Türkiyenin yakından tanıdığı başarılı oyuncu Halit Ergenç’in canlandıracağı duyuruldu. Amerika’da 2004-2012 yılları arasında yayınlanan House dizisinin yerli uyarlamasında başrol için Halit Ergenç ve Ozan Güven’in adı geçmişti. Dizinin yapım şirketi Karga Pictures en sonunda House dizisinin yerli uyarlaması için Halit Ergenç’te karar kıldı.

House M.D Dizisinin Kısa Geçmişi!

Dünya çapında büyük bir ilgi gören ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan House dizisinin uyarlamasının yapılacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Ülkemizdeki House hayranlarını meraklı bir bekleyişe sürükleyen dizinin ayrıntıları da giderek belli olmaya başladı! House dizisinin başrol oyuncusu da en sonunda netlik kazandı! Hugh Laurie tarafından canlandırılan ve bir efsane haline gelen Gregory House karakteri için kiminle anlaşılacağı, yerli House dizimizin belki de en çok merak edilen soruları arasında yer alıyordu. Karga Seven Pictures imzası taşıyacak olan dizide, bu karakter için halit Ergenç’te karar kılındı.

Halit Ergenç Kimdir?

1970 yılı, İstanbul doğumlu. Ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde aldı. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümleri’ni bitirdi. Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben”, Amphitrion , Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa var. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmakta. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izledi. Halit Ergenç son olarak, izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı TV dizisinde rol almıştı. 2006 senesinde bu dizideki rolu ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek alan oyuncunun bazı dizileriaşağıdadır.

Oyuncu Olduğu Dizi ve Filmlerden Bazıları

Vatanım Sensin, Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece, Aliye, Esir Şehrin İnsanları, Baba, Kartal, Zerda, Azad, Zeybek Ateşi, Kumsaldaki İzler, Dedem, Gofret ve Ben, Hiç Yoktan Aşk, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek

26-05-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar