İbrahim Tatlıses'e dava: 4 yıl hapsi isteniyor

İbrahim Tatlıses'e dava: 4 yıl hapsi isteniyor
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e dava şoku. İbo Show'la ekrana geri dönen İbrahim Tatlıses'in 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından cezalandırılması istendi.

Uğradığı saldırı sonrası uzun süre sağlık sorunları yaşayan İbrahim Tatlıses Star Tv'de yayınlanan İbo Show'la yeniden ekrana dönmüştü. Bir süredir evlilik haberleriyle gündemde olan İbrahim Tatlıses'e bu kez dava şoku. 4 yıl hapis cezası istenen İbrahim Tatlıses hakkında savcılığa başvuru yapıldı. İbrahim Tatlıses'in 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından cezalandırılması istendi. İbrahim Tatlıses ve eski danışmanı Fulya Akbay arasında yaşanan anlaşmazlık gerilime dönüştü. Günaydın gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre uzlaşma sağlayamayan Tatlıses ve Akbay arasındaki anlaşmazlık farklı bir suçlamayla yeniden yargıya taşındı.

İbrahim Tatlıses Fulya Akbay tarafından dolandırıldığını iddia etmişti

Star Tv'de cumartesi akşamları yayınlanan İbo Show'la ekrana gelen ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e 'tehdit' ve 'hakaret' davası açıldı. Tatlıses Prodüksiyon Reklam ve Gösteri Hizmetleri Gıda San. Tic. Anonim şirketi ile Tatlıses Yayıncılık ve Yapımcılık A.Ş ve Tatlıses Gıda San. Tic. A.Ş şirketlerinde 2006- 2020 yılları arasında çalışan Fulya Akbay İbrahim Tatlıses'in kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Bir dönem ünlü sanatçının danışmanı olarak da görev yapan Fulya Akbay hakkında daha önce Tatlıses tarafından dolandırıcılık davası açılmıştı. İbrahim Tatlıses Fulya Akbay'ın kendisini milyonlarca lira dolandırdığını iddia etmişti. Devam eden dava süreci sonuçlanmadan Akbay savcılığın yolunu tuttu.  

İbrahim Tatlıses'e tehdit davası

Dolandırıcılık davası devam ederken Fulya Akbay da İbrahim Tatlıses hakkında şikayette bulundu. Akbay, Tatlıses'in kendisini whats-up mesajlarıyla tehdit ettiğini iddia etti. Akbay, "K…, Ş…, Şimdi sizlerin kanını içsem ayran diye doymam. Bana yazmayın, yazacaklar sizlere merak etmeyin" şeklindeki mesajlarla tehdit ve hakarete uğradığını söyledi ve İbrahim Tatlıses'in cezalandırılmasını istedi. Savcılık tarafları Uzlaştıma Büro'ya gönderse de taraflar arasında uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Savcılık Akbay'ın dilekçesini dikkate alarak dava açtı. Savcılık İbrahim Tatlıses'in Fulya Akbay'a 'tehdit' ve 'hakaret' içerikli sözler olan mesaj göndermek suretiyle, 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret, tehdit' suçlarından dava açılmasına karar verdi.

22-05-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar