İki bacağı kesildiği halde oyunculuğa devam eden Parkan Özturan Kimdir?

İki bacağı kesildiği halde oyunculuğa devam eden Parkan Özturan Kimdir?
Türkiye onu iki bacağı kesildiği halde sahneye çıkmaya devam etmesiyle tanıdı. Sanat aşkı engel tanımayan ve şeker komasından hayatını kaybeden ünlü oyuncu Parkan Özturan kimdir?

Türkiye onu iki bacağı kesildiği halde sahneye çıkmaya devam etmesiyle tanıdı. Sanat aşkı engel tanımayan ve şeker komasından hayatını kaybeden ünlü oyuncu Parkan Özturan kimdir, diyerek sanat aşığı oyuncuyu canlıtv takipçileri için tanıtmak istedik. Şimdi detaylar

İki bacağı kesildiği halde oyunculuğa devam eden Parkan Özturan Kimdir?

Hepimiz onu çok geç keşfettik. Tiyatro oyuncusu, yayıncı ve çevirmen Parkan Özturan İki bacağını da kaybetmesine rağmen tiyatro sevdasından vazgeçmemişti. Selçuk Uluergüven’le kurdukları Bahariye Sanat Merkezi isimli kumpanya vasıtasıyla oyunlar çıkarıp sergileyerek Türk Tiyatrosuna ölümsüz hizmet etmişlerdi.  Tiyatro oyunları dışında sinema ve dizi çalışmaları ile de tanıdığımız Parkan Özturan Maltepe Camiinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Çok yönlü kişiliğiyle çok sayıda esere imza atan sanatçı uzun süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

Parkan Özturan’ı tanıyalım

1960 doğumlu sanatçı Ferhan Şensoy Tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. Henüz 17 yaşında iken 1977-82 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro, şan-opera eğitimi alarak profesyonelleşti.  Kahraman Bakkal Süpermarket\'e Karşı, İstanbul\'u Satıyorum, Soyut Padişah, Yorgun Matador, Aşkımızın Gemisi, Fındık Kabuğu, Fırıncı Şükrü, Deli Vahab ve Ötekiler, Çok Tuhaf Soruşturma gibi birbirinden başarılı oyunlarda rol aldı.

1987-90 tarihleri arası Larousse yayın kurulu üyeliği yaparken Osmanlıca sözlük yazdı. 1990’da mantar gibi çoğalan özel televizyonlarda yapımcı, yönetmen ve yazar olarak çalıştı. Yazar olarak Türk Edebiyatında Edisyon Kritik Hataları, Türkçe Sözlüklerde Kavram Yanlışları gibi telif kitaplarına, Beşir Fuad Külliyatı gibi çeviri kitaplarına imza attı. Velud bir sanatçıydı. İçindeki sanat aşkını hiç kaybetmedi ve sanat çalışmalarını para için yapmadı. Hayatının hiçbir döneminde sahnelerden kopmayan Parkan Özturan, 2009'da kangren nedeniyle bir ayağını kaybetti. Öyle ki maddi durumu iyi olmadığı için Haydarpaşa Numune Hastanesi'nden senet imzalatılarak taburcu edilebilmişti. 2010 Şubat'ta Hamburg'a gelen Parkan Özturan, şeker komasına girdi ve hastanede yapılan operasyonla ikinci bacağını da kaybetti. Geçtiğimiz günlerde tekrarlayan şeker komasını atlatamayan Parkan Özturan 59 yaşında aramızdan ayrıldı. canlitv olarak sanatçıya Allah’tan rahmet diler, sanat camiasına başsağlığı dileriz.

Yer Aldığı Projeler

2008 - Kollama (Kağıtçı Muammer)

2005 - Kezban Yenge

2004 - Uy Başuma Gelenler

2004 - Paşa Baba Konağı

2002 - Pembe Patikler

2001 - Tatlı Hayat

2001 - Vay Anam Vay

2001 - Koltuk Sevdası

2000 - Dadı

1999 - Yılan Hikayesi

1999 - Çarli

1996 - Gurbetçiler

1993 - Komşular

1984 - Köşe Dönücü

25-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar