İlk Diyalogsuz Aşk Filmi Türkiye'den!

İlk Diyalogsuz Aşk Filmi Türkiye'den!
Dünyanın ilk diyalogsuz aşk filmi olma özelliğine sahip 'Birkaç Mısraymış Meğer' 17 Kasım'da sinemaseverlerle buluşacak.

Son dönemlerde adından sık sık söz ettiren senarist, şair, güfte yazarı ve yapımcı Hüsamettin Elçi yeni projesi ile tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Adını yazdığı şiir kitabından esinlenilerek alan Hüsamettin Elçi'nin, yapımına imza attığı “Birkaç Mısraymış Meğer” filmi  Diyalogsuz Film kategorisinde olmasıyla tüm dikkatleri üstüne çekmeyi başarmışken, türünün aşk olması sinemaseverleri hayrete düşürdü. Dünyadaki ilk diyalogsuz aşk filmi olma özelliğine sahip “Birkaç Mısraymış Meğer” filmi 17 Kasım’da vizyona girecek. Sinemaseverler için oldukça dikkat çekici olan bu film, izleyiciye gün saydırıyor! 

Birkaç Mısraymış Meğer


'Eskiden aşklar böyle yaşanmıştı ama hiç böyle anlatılmamıştı..' Sloganıyla dikkatleri üzerine çeken dram türündeki diyalogsuz aşk filmi iki insan arasındaki karşılıksız / platonik olan gerçek ve saf aşkı anlatıyor. Başrollerini Şermin Güven ve Seyit Talha Elçi'nin paylaştığı filmde, geçmişte yaşanılan aşkların daha temiz ve gerçek olduğuna vurgu yapılıyor. Çekimleri Bursa’nın Tirilye Mahallesi’nde gerçekleşen filmde, 'Diyalogsuz' kategorisiyle bu kadar dikkat çekmişken ünlü oyuncuları oynatıp sansasyonel etkiler yaratabilirdi fikrine karşıt oyuncular, filmi sözler olmadan sadece bakışlarla da seyirciye hissi geçirebilir. “Dikkatleri oyuncuların isimleri değil filmin hikayesi çeksin” düşüncesi savunulduğu için filmde izleyicilere 75 dakika boyunca eşlik edecek tek şey müzik ve sanat dolu dakikalardır. Oyuncular için teknik açıdan oldukça zor olan filmde başrollerin yanı sıra  Ahmet Fırat İçigen, İsmail Hakkı İnan ve Deniz Ceylan gibi noname isimler de yer alıyor. Filmde dikkat çeken özelliklerden bir tanesi de film afişinde yer alan +40 görseli. Filmin senaristi ve yapımcısı olan Hüsamettin Elçi filmin içeriği ve +40 görseli için şu açıklamaları yaptı. 

 "İstedim ki dil sussun, gözler konuşsun! 1970'li yıllarda kalan Türk sinemasına, yeni bir nefes yeni bir ruh kazandıracağımıza inanıyorum. Bu filmi izleyen herkes kendisinden, hatıralarından hatta hayallerinden de çok şey bulacak! Aynı zamanda buradan filmin müzik danışmanlığını üstlenen kıymetli sanatçı dostum Göksel Baktagir'e, filmdeki şarkılarımıza muhteşem yorumları ile duygu yükleyen Ayhan Aşan ve Nazire Savran'a çok teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki bu müzikler, Türk Sanat Müziği’nde yeni Yeşilçam besteleri olarak yerini alacak. Son olarak, ben bu filmde duygu insanlarına hitap etmek istedim... Mendilinizi almayı unutmayın."

15-11-2023
Yazar Hakkında
Melike Ekinci

Melike Ekinci

2001 yılında Gebze'de doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Gebze'de tamamladı. Üniversite eğitimi için Malatya'da 1.5 yıl ikamet etti. .. devamı.. mail
Yorumlar