İlyas Yalçıntaş’ın yakalandığı hastalık 'Ramsay Hunt' nedir?

İlyas Yalçıntaş’ın yakalandığı hastalık 'Ramsay Hunt' nedir?
İlyas Yalçıntaş sosyal medyada yaptığı paylaşımla 'Ramsay Hunt' hastalığına yakalandı. Ramsay Hunt nedir? Belirtileri nelerdir?

Genç şarkıcı İlyas Yalçıntaş iki ay sonunda hastalığının ne olduğunu öğrenebildi. Orta kulağında ve dengede sıkıntı ile ortaya çıkan hastalığının hastane hastane dolaşarak tanısını konduğunu ve hastalığının adının Ramsay Hunt Senromu olduğunu belirten Yalçıntaş tedaviye başladı.

Ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş’ın hastalığı ne?

Bir süredir ortalarda görünmeyen Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi İlyas Yalçıntaş”Ramsay Hunt” sndromuna yakalandığını sosyal medya hesabından hayranlarına duyurdu. 2 aydır hastane hastane hastalığının devası için dolaşan İlyas Yalçıntaş yakalandığı “Ramsay Hunt” hastalığının tedavisi olduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu ifade etti. 

İlyas Yalçıntaş yaşadıklarını anlattı

XFactor Türkiye’de seslendirdiği İncir şarkısıyla bütün ülkede tanına İlyas Yalçıntaş yaşadığı zorlu süreci sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı : "Yaklaşık 2 aydır bir dizi hastane ve doktor muayenesi sonucu "Ramsay Hunt" sendromuna yakalandığım ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntılı süreci nihayet atlatmanın ve rahatsızlığımın tedavisinin olmasını bilmenin mutluluğu içerisindeyim. Herkese sağlıklı günler diliyorum, sevgiler.” Daha sonra yaşadığı rahatsızlığı da Yalçıntaş şu sözleriyle anlattı: “Arkadaşlar bu sendrom "herpes" adlı bir virüsün orta kulağımı enfekte etmesi ile denge ve işitme siniri üzerinde tahribat yaratması ile ortaya çıkıyor. Son 6 aydan beri şu şekilde semptomlar yaşamaktayım, Sağ kulağımda sürekli çınlama ve karıncalanma hissi yüzümün sağ tarafında uyuşukluk ve şişkinlik, üst damağımda kabarcık, yürürken denge problemleri, hafif sendeleme gibi şikayetler. Damar yolu ile verilecek ilaçlar ile tedavisi mümkün haftaya salı günü başlayacağız tedaviye. Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim sevgiler."

Ramsay Hunt Sendromu nedir?

Tıp dilinde herpes zoster oticus olarak bilinen ramsay hunt sendromu, zona ve suçiçeği hastalığına da sebep olan varicella zoster virüsünün kulak çevresi, yüz ve ağızda yüz felcine ve döküntüye de neden olan bir hastalıktır. Bu hastalık 1907 senesinde ilk defa tanımlanmış olup ismini James Ramsay Hunt adında bir nöroloji uzmanından almıştır. Çocukken geçirilen suçiçeğine neden olan virüs sinirlerde yıllarca hareketsiz ve uyuklar vaziyette kalabilir. Uykudaki bu virüsün faaliyete geçmesi sonucu  zona hastalığı ortaya çıkar. Bu virüsün yüz sinirlerine yayılması sonucunda Ramsay Hunt Sendromu oluşur.

08-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar