İsayama Attack on titan'ı yazarken nereden ilham aldı?

İsayama Attack on titan'ı yazarken nereden ilham aldı?
Hajime İsayama'nın NHK röportajında Attack on titan'ı yazarken nereden ilham aldığını açıkladı. Hajime İsayama'nın düşünceleri ve daha fazlası

Meşhur Attack on titan'ın yazarı Hajime İsayama NHK'ye verdiği röportajda Attack on titan'ı yazarken neyden ilham aldığını açıklıyor.

5 Mayıs'ta verdiği NHK röportajında Hajime İsayama Attack on titan dünyasını neyden ilham alarak oluşturduğunu anlattı: Hita Oita'dan (Kyushu kırsal kesimden bir köy) esinlenilmiş. Aynı Attack on titan gibi sessiz, çevreden kopmuş bir yer. İsayama bu dağlar tarafından kuşatılan bölgede büyüdüğü zaman da "acaba dağları devler yıkıp geçebilir mi diye merak" edermiş. Köyün çevresindeki dağlardan sur fikrini edinmiş.

Liseden sonra Hita dan ayrılan İsayama hâlâ memleketiyle arasında güçlü bir bağ olduğunu söylüyor. NHK röportajında memleketi hakkında iyi düşünceleri olduğunu belirtti ona iyi geldiğini söyledi.   İsayama 2014 te Hita'da turizm elçisi seçildi. O dönemden beridir bir sürü sergi ve fan kampanyaları Hita da düzenlemekte. Hita da bir mobilyacı tarafından çıkarılan moda dergisi için İsayama Levi'yi çizmiştir. 

Gençken huzursuz dönemlerinde sonunda bir şeyleri değiştirme arzusu hissetmiş bu hissiyatı "hırs değildi" dedikten sonra şu şekil de devam etti "sadece bazı şeyler hissediyorum, hayal kırıklığı".  Atack on titanda ki iki ana tema "zulüm" ve "kurtuluş" olduğunu açıkladı. İsayama bunun altında hiçbir şekilde özel bir ima ya da mesaj olmadığını açıkladı. Trajedi kurbanı birisinin öfkesinin nasıl saldırganlıklara yol açabileceğini açıklamak istemiş. diğer taraftan bakarsak; titanlar hayal kırıklığını anlatır. Etrafta yalnız dolanmaları, yıkım yaratmaları hep hedefsiz yaşamaları. İsayama onları sarhoş insanlara benzettiğini açıklamış ancak titanların daha kötü olduklarını dile getirmiş. Titanlara psikolog servisi. İsayama aynı zaman da şunu da vurgulamak istemiş: insanlar hep ana karakteri haklı görürler ana karakter değişse bile yani insan kendisini hep haklı görürse bir süre sonra zalimleşebilir.

İsayama Hita da olan etkinliklere her zaman vakit ayırıp önemli tutmuştur. Memleketinde olan etkinlikler onu daha rahat ve huzurlu hissettiriyormuş.  isayama NHK röportajının sonlarında okurlara şu şekilde söz vermiştir: "manga sonlarına yaklaştığı zaman hak ettiği gibi yazmak için çok çalışacağım" .İsayama eserlerinden sonra memleketi olan Hitaya daha fazla ilgi duyulmasını bekliyor. Ne kadar iyi yerlere gelmiş olsa da bunlardan etkilenip memleketini bırakmaması güzel.

 

27-06-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar