İsmail Türüt ramazan programına bağlandı, ortalık fena karıştı!

İsmail Türüt ramazan programına bağlandı, ortalık fena karıştı!
Siyaset üstü yaklaşımıyla herkesin sevip saydığı Mustafa Karataş’ı zor durumda bırakan İsmail Türüt uzun süredir suskunluğunu bozdu ve ortalığı birbirine kattı.

Yumuşak üslubu, herkese eşit mesafede yaklaşımıyla takdir toplayan Mustafa Karataş’ın Ramazan ayında başladığı Sahur Vakti programı bir anda karıştı. Sevilen sanatçı İsmail Türüt ramazan programına bağlandı, ortalık fena karıştı. Program esnasında kararsız kalan ve siyaset yapılmasına müdahale edemeyen Mustafa Karataş yoğun tepki aldı. Siyaset üstü yaklaşımıyla herkesin sevip saydığı Mustafa Karataş’ı zor durumda bırakan İsmail Türüt uzun süredir suskunluğunu bozdu ve ortalığı birbirine kattı. Şimdi detaylar

İsmail Türüt ramazan programına bağlandı, ortalık fena karıştı!

İsmail Türüt, Karadenizli bir türkücü. Laz şivesiyle söylediği türkülerle ve özellikle dobra dobra konuşmasıyla sevilip sayılan sanatçılarımızdan. Türkiye'de yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesi ayrıca. Yıllardır sesi soluğu çıkmayan İsmail Türüt ekrana bir çıktı pir çıktı. Bağlandığı ramazan programının ruhuna aykırı hareket ederek siyaset yapan Türüt programın yayınlandığı Haber 7 kanalını ve programın moderatörü Mustafa Karataş’ı da zor durumda bıraktı.

Formatın dışına çıkıyorum ama…

İşte böyle diyerek başladı sözlerine Türüt. Ortalığı karıştıracağını ima eden İsmail Türüt moderatör Mustafa Karataş’ın naif kişiliğinden de faydalanarak ana muhalefet partisi CHP’ye verdi veriştirdi. Haber 7 kanalında Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın sunup yönettiği Sahur Vakti programına telefonla katılan İsmail Türüt canlı yayında hiç kimsenin beklemediği bir şekilde bir anda siyaset yapmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) hakaretler yağdırmaya başlayan sözlerine işte bu cümleyle başladı. "Formatın dışına çıkıyorum ama..."

İlk önce ne olduğunu anlamayan Mustafa Karataş sessiz kaldı ve meydanı boş bulan İsmail Türüt bir kesimi kızdıracak şu sözlerle saldırıya geçti. "Bir şeye şükrediyorum, biraz formatın dışında olacak ama şu dönemde Allah'tan başımızda CHP gibi bir iktidar yok. Yoksa size yemin ediyorum bu milletin yarısı ölürdü. İsyan, kaos çıkardı. İçimde kalmasın. "

Karataş konuşmasına izin verdi

İsmail Türüt'ün CHP'yi bombardımana tuttuğu ağır sözlere, programı yöneten Prof. Dr. Mustafa Karataş'ın müdahale etmemesi başta CHP olmak üzere birçok kesimin tepkisine yol açtı. Ramazan gibi birleştirici bir unsura rağmen ayrımcı ve nefret söylemine yol açan bu tavra Mustafa Karataş, şöyle cevap verdi. "Madem gönlünden geldi, seni susturmayacağım. Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim İsmail Türüt dobra dobra konuşur dedim. Seni de susturamayacağım şimdi madem gönlünden geldi. Millet hakikati görüyor, doğru birdir."

Corona virüsü nedeniyle evlerde hapis kalarak kafayı yemek üzere olduğumuz bu günlerde canlitv platformu olarak ekrana çıkanların biraz daha hassas olmalarını gerektiğini hatırlatıyor ve milletçe kardeşçe geçireceğimiz hayırlı ramazanlar diliyoruz.

27-04-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar