İstanbullu Gelin'de Faruk şoku!

İstanbullu Gelin'de Faruk şoku!
Havalar ısındıkça seyircinin televizyon izleme oranı düşmeye başlar. Yani bazı dizilerin de altı ısınır. Bu üç dizinin de böyle bir sıkıntısı yok ancak gelecek sezona nasıl başlayacakları akıbetlerini etkileyecek durumda.

Başrollerinde Özcan Deniz, Aslı Enver ve Özge Borak'ın görev aldıkları Star Tv'nin İstanbullu Gelin dizisi bu akşam yayınlanacak 13. bölümünde izleyicileri oldukça fazla şaşırtacak gibi duruyor.

Cuma günlerinin diğer iddialı dizilerinden olan Atv'nin Aşk ve Mavi dizisi ile İstanbullu Gelin  aynı seyirci profiline hitap eden diziler. Trt 1'in önemli projelerinden olan Payitaht Abdülhamid ise bu iki dizinin az da olsa etkileşim alanında bulunuyor.  

Havalar ısındıkça seyircinin televizyon izleme oranı düşmeye başlar. Yani bazı dizilerin de altı ısınır. Bu üç dizinin de böyle bir sıkıntısı yok ancak gelecek sezona nasıl başlayacakları akıbetlerini etkileyecek durumda. İlk başlayan dizi mutlaka şanslı olacaktır.

Aşk ve Mavi ritmini korumak için komediye yönelse de artık Survıvor'u reytinglerde geçemiyor. Öyle ki İstanbullu Gelin'de Faruk'un tüm aileyi etkileyecek olan kararı seyirciye iyi geçerse İstanbullu Gelin AB reyting grubunda Survıvor'u bu hafta geçebilir.

İstanbullu Gelin'e magazin reytingi!

Murat Boz ve Aslı Enver'in ayrılma hikayeleri ve bunun üzerine bilerek çıkarılma ihtimali yüksek olan Aslı Enver ve Özcan Deniz yasak aşkı haberleri İstanbullu gelin dizisinin yaza mahsus reyting düşüşünü önledi. Seyirci ekrandaki karakterleri birbirlerine yakıştırdığı için izler. Hatta karakterin bağımlısı olur. Özcan Deniz ile Aslı Enver arasındaki dedikodu da en az yarım puan reytinge katkı sağlamıştır.

Hikaye nereye gidiyor?

Son bölümde Süreyya'nın kanaması artık Faruk'a önemli bir karar aldırıyor. Bebeğini kaybetme korkusu yetmezmiş gibi Faruk için kötü haberler bitmez. Evden ayrılmaya karar veren Faruk aileyi şok edecek ve aile birbirine girecek.

Evet, İstanbullu Gelin her ne kadar hikaye olarak pek bir cazipliği olmasa da eski Özcan Deniz dizilerine hiç benzemiyor. Sürükleyici bir hikayesi olduğu gibi hikaye tüketmekten korkmayan bir senaryo grubu da var. Olaylar fazla uzamadan sebep sonuç ilişkisi içerisinde bir yere bağlanıyor. Haliyle genel drama noktaları da iyi işlendiği için heyecanı ve merakı üst seviyede olan diziyi seyirci izliyor.

Oyunculuklara da değinmek lazım. Aslı Enver, Özcan Deniz, Özge Borak ve Fırat Tanış çok iyiler. Fırat Tanış'ın hikayesi arttırırsa sanki seyirci daha çok dinlenecek gibi. Bununla birlikte Handan ve İpek'in Süreyya üzerine oynayacakları oyunlar da dizinin izlekliğini arttırabilir. İstanbullu Gelin'in en büyük sıkıntısı net kötüsünün olmaması. Kaynana kötü, elti kötü, o kötü, bu kötü pek işlemiyor. Bir kötü üzerine odaklanılsa seyircinin takip noktası kolaylaşır ve daha başarılı olur.

Genellikle dizi setleri İstanbul'a kurulur. Yeni Gelin'in Bursa'da çekilmesi de önemli. Birkaç dizinin çekildiği şu anda turistik bir bölge olan Cumalıkızık efsanesini sanırım bilmeyen yoktur.

Bu akşamki birbirinden heyecanlı bu dizileri canli tv üzerinden de kolaylıkla takip edebilirsiniz.

26-05-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar