Kadın dizisine RTÜK dur dedi!

Kadın dizisine RTÜK dur dedi!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kadın dizisinde izleyiciyi çileden çıkaran sahneleri ele aldı. Fox TV idari para cezasına çarptırıldı.

Fox TV ekranlarının ilgiyle izlenen “Kadın” dizisinde “Şirin” karakterinin yaptıkları geçtiğimiz haftalarda seyirciyi çileden çıkarmayı başarmıştı. Konuyla ilgili bir yaptırım uygulanmasını isteyen seyirciler sosyal medyada tepkilerini dile getirirken, konuyla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) binlerce şikayet göndermişti.

Bu hafta RTÜK tarafından gerçekleştirilen toplantıda  “toplum yapısına zarar veren” yapımlar ele alındı. “Kadın” dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümlerinde ekranlara gelen “Şirin karakterinin, hastalıkla mücadele eden ablasına ilik vermek için eniştesine şantaj yapması izleyiciyi çileden çıkarmıştı. Ablasına ilik vermek için eniştesine şantaj yapan, birlikte uygunsuz fotoğraflar çektiren Şirin amacına ulaştı ancak, seyircinin tepkisi amacına ulaştı.

RTÜK düzenlenen toplantıda “Kadın” dizisinde bu ve benzeri bir çok sahneni olduğunu tespit etti. Kurul, “toplumun milli ve manevi değerlerinin, genel ahlakın ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu" gerekçesiyle idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

TELE 1 VE BEYAZ TV’DE İNCELEMEYE TAKILDI

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan, canlı yayına bağlanan seyircilerin itiraflarıyla sürekli gündeme gelmeyi başaran “Nur Viral’le Hayatta Her Şey Var” programı da “Kadın” dizisi gibi "Yayın hizmetleri, toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" hükmünün ihlal edilmesinden dolayı idari para cezasına çarptırıldı.

Onlarca kanalı incelemeye alan RTÜK, Tele 1 kanalına ise “18 Dakika” programında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yapıların "Türkiye'nin milli politikalarına aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorumlar sebebiyle" idare para cezası verilmesine karar verdi.

07-12-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar