Kalbimdeki Deniz ile Kutsi'ye Büyük Fırsat!

Kalbimdeki Deniz İle Kutsi'ye Büyük Fırsat!
Kalbimdeki Deniz, sıradan hatta seyircide karşılık bulması zor olan, sürekli tekrarlanmış bir hikaye olabilir ama Deniz karakterini canlandıran Özge Özberk'in yüksek derecedeki başarısıyla dizi şu anda genel izleyicide iyi bir konumda.

Ahmet Kutsi Karadoğan'ı müzisyen olarak tanıdık. Sonra özellikle Doktorlar ve Huzur Sokağı ile başarılı bir oyunculuk kariyeri oldu. Doktorlar, alanında ilk dizi olunca sağlam bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Sonraki hastane dizileri kısa sürede çöplüğe döndü.

Atv'nin Huzur Sokağı dizisi de aynı şekilde bir başlangıç dizisiydi. İslami kesimin kendini dizilerde de olsa gösterme çabasıydı. O da bir nebze başarılı oldu. Lakin Kutsi'nin Show Tv'ye yaptığı Beyaz Yalan projesi tam olarak ölü doğmuştu. Hikaye kötü olduğu kadar inandırıcı da değildi.

Seyircinin benimsediği dizilerin benzeri yapılabilir ama Beyaz Yalan gibi konsepte sahip olan, yol kat edilememiş dizilerin tekrar edilmesi saçma bir karardı ve Kutsi neredeyse oyunculuk kariyerini bitirecekti bu diziyle.

Açıkçası Fox Tv'de başlayan Kalbimdeki Deniz Kutsi'ye büyük bir fırsat oldu.

Kalbimdeki Deniz, sıradan hatta seyircide karşılık bulması zor olan, sürekli tekrarlanmış bir hikaye olabilir ama Deniz karakterini canlandıran Özge Özberk'in yüksek derecedeki başarısıyla dizi şu anda genel izleyicide iyi bir konumda.

Özge Özberk'in yıllar önceki Kanal D dizisi Yol Arkadaşım'daki karakteriyle ortak noktaları olan bir rolde görev alması göz aşinalığına dayalı seyirci açısından önemlidir. Hatta Yeşim Ceren Bozoğlu biraz daha ön plana çıkarılsa dizi daha iyi duruma gelebilir.

Aydan Şener bombası...

En son Hekimler dizisinde rol alan 1981 Türkiye güzeli Aydan Şener'in Kalbimdeki Deniz'e katılması da şüphesiz dikkat çekti. Aydan Şener, Küçük Ağa ve Çalıkuşu gibi efsane dizilerde rol aldığı için orta yaş üstü seyircide etkileşimi fazladır. Onunla Kalbimdeki Deniz seyirci çizgisini arttıracaktır.

Ayrıca Hülya karakterini canlandıran Devin Özgür Çınar'ın yapacağı bütün entrikalar dizinin reytinglerini attıracaktır. Unutmayalım dizileri kötüler izletir. Her şey iyi hoş olsa kimse dizi izlemez. Bununla birlikte dost görünen bir karakterin yaptığı hainlikler seyircide merak duygusunu arttırır.

Hint dizilerinden fırlamış sahneler...

Sebahat Kumaş Ve Serkan Altıntaş'ın son bölümdeki bir sahneleri oldukça dikkat çekiciydi. İki olmamış karakter diyebiliriz onlar için. Özellikle samimi oldukları bir sahnede kapının açılmasıyla aradan bir reklam geçecek uzunlukta kapıya bakmaları tam bir Hint dizisi sahnesiydi. Gerçekten bu sahne izlenmeli... Bir dizi kültürünün teknik ekip üzerinde bize yansıması tam olarak bu sahnede görülüyor. Karakterlerin yakın, uzak bütün  şaşkınlıklarının, mimiklerinin alınması, korkuyla açılan gözleri ve seyirciyi de merak altında bırakmak isteyen kapı gıcırtısı tam olarak Bollywood uzantısı... 

08-04-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar