Kartal Tibet Uğurlandı

Kartal Tibet Uğurlandı
Dün 83 yaşında hayata veda eden ve arkasında 200’e yakın film bırakan Kartal Tibet bugün sevenleri, arkadaşları ve ailesinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

1938 yılında dünyaya gelen ve dün 83 yaşında hayata veda eden usta oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet bugün son yolculuğuna uğurlandı. Meslek hayatı boyunca rol aldığı ya da içinde bulunduğu 200’e yakın filmle sinemaseverlerin gönlünde altın harflerle yer edinen sanatçı geride pek çok ölümsüz eser bıraktı. Hayatı boyunca hep daha iyisi için çalışan ve bunu da başaran ve mesleğinin zirvesine tırmanan Kartal Tibet’in vefatı tüm sevenlerini derinden üzdü. 83 yaşında hayata veda ederken geride pek çok eser bırakan ve bunlarla yaşayacak olan Kartal Tibet’in son yolculuğuna uğurlanışı sırasında da ailesi, yakın arkadaşları ve sevenleri yanındaydı. Acı kaybıyla herkesi üzen Kartal Tibet hakkında arkadaşları duygularını dile getirirken sanatçının tabutunun yanındaki resimdeki söz ise herkesi derinden etkiledi.

Ölüm Allah’ın Emri

Dün 83 yaşında hayata veda eden Tarkan, Karaoğlan, Boş Çerçeve, Şabaniye, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Gülen Adam ve daha pek çok kült filmin oyuncusu ve yönetmeni Kartal Tibet bugün son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Zincirlikuyu Camiinde düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazının ardından aynı mezarlıkta son yolculuğuna uğurlanan Kartal Tibet’in tabutu başındaki resminin altındaki söz ise herkesi derinden etkiledi. Ünlü oyuncu ve yönetmenin tabutuna dayalı resminde “Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı” sözleri dikkat çekti. Okuyanları derinden etkileyen sözler ünlü ismin vedası olarak düşünüldü.

Arkadaşları Veda Etti

Kartal Tibet’in Zincirlikuyu’daki cenaze namazına vasiyeti gereği pandemi dolayısıyla fazla sayıda katılımcı yer almadı. Kartal Tibet’in cenazesinde ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Orhan Gencebay, İlyas Salman, Civan Canova, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda ünlü isimle birlikte sevenleri katıldı. Defin töreni sırasında konuşan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit “Her şeyden önce bu büyük sanatçıya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Siz Türk Halkının temsilcisisiniz. Sanatçılar yaşarken değil her zaman eserleriyle anılmalı. Onun bize armağan ettiği çok güzel filmler var. O filmlerle sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Usta sanatçı Orhan Gencebay da “tarihi kahramanları bize yansıtan kiler onlar. Hiçbir zaman unutulmayacak kişiler onlar. Allah gani gani rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. Usta sanatçının defin törenin aynı zamanda yaşarken pek çok ölümsüz esere imza attığı sanatçı Kemal Sunal’ın ölüm yıldönümüne denk gelmesi ise katılımcıları duygulandırdı.

03-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar