Emel Sayın’dan Hiç Bilinmeyen Kemal Sunal Anısı

Emel Sayın’dan Hiç Bilinmeyen Kemal Sunal Anısı
Usta sanatçı Emel Sayın yıllar önce Kemal Sunal’la olan ancak bu güne kadar kimsenin bilmediği bir anısını usta oyuncunun 21. ölüm yıldönümünde paylaştı.

Türk sinema tarihinin en başarılı oyuncularından biri olarak tarihe geçti ünlü oyuncu Kemal Sunal. Öyle ki ölümünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen yeni nesil onun filmleriyle büyüyor ve çoğu onun hala hayatta olduğunu düşünüyor. Rol aldığı bütün filmler adeta bir efsane bir kült oldu sinema tarihinde. Oyunculuğu kadar insanlığı ve yardım severliği ile de bilinen ünlü oyuncu Kemal Sunal bundan 21 yıl önce hayata veda ettiğinde herkes büyük bir kayıp yaşadığını biliyordu. O gitti ve ne yazık ki bütün usta isimler gibi onun da yeri doldurulamadı. Ancak büyük bir teselli var ki o da Kemal Sunal hala yaşıyor ve filmleri gösterildiği sürece de yaşayacak. Bu büyük isimle birlikte aynı seti paylaşan ve unutulmaz bir film olan Mavi Boncuk adlı filme imza atan usta isim Emel Sayın’dan Kemal Sunal’ın ölümünün 21. Yılında hiç bilinmeyen bir anı geldi. Emel Sayın ansısında usta ismin ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Adam Gibi Adam

Emel Sayın yıllar önce aynı seti paylaştığı usta oyuncu Kemal Sunal’la ilgili bilinmeyen bir anısını paylaştı. Mavi Boncuk seti sırasında yaşanan olayı anlatan Emel Sayın “o zamanlar tığ gibi delikanlı. Cepte para çok. Oyuncu bir de. Mavi Boncuk Filmini çekiyoruz. Bir gün setten çıktık, eve gidiyoruz. Ben Laleli’de oturuyorum. Kemal benden önce çıktı. Herkes yevmiyesini almış. Taksiyle, kendi arabasıyla giden gitti. Baktım Kemal yürüyerek gidiyor. 3 kilometre var gideceği yere. Her gün yürüyerek gidip geliyor, merak ettim nereye gidiyor bu adam böyle diye? Uzun süre yürüdü. Sonra bir bankta yatan adamı kaldırdı. Bir şeyler konuştular, sonra cebinden para çıkarıp verdi. Şaşırmıştım, ardından biraz daha ilerde bir lokantaya girdi, bir şey yemeden çıktı, oraya da para verdiğini görmüştüm. Bıraktım tabi. Banktaki adama yaklaştım. Tanıyor musunuz o az önce size para veren adamı dedim. Adını bilmem sormamda, her gün para verir bana dedi. Az ilerideki lokantaya gittim. Az önce gelen beyin borcu mu var size dedim, tanımadılar beni. Kemal abinin mi yok, hayır, bize her gün evsizler uğrar, yemek yediririz. Oda sağ olsun onların yemek masrafını öder dedi” ifadelerini kullandı.

Sen Benden Önce Ölme

Emel Sayın Kemal Sunal’la ilgili anısına devam ederken “ertesi gün Kemal’in yanına gittim. Sen ne güzel adamsın ya dedim. Ne olduğunu anlayamadı, sarıldım ağladım. Ölme sen benden önce dedim. Dinletemedim” ifadelerini kullandı. Usta oyuncu Kemal Sunal bugün mezarı başında 21. Ölüm yıldönümünde anıldı.

03-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar