Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine Kahkahayla Cevap Veren Buket Aydın Kovuldu!

Kılıçdaroğlu’nun Sözlerine Kahkahayla Cevap Veren Buket Aydın Kovuldu!
Buket Aydın ve Kemal Kılıçdaroğlu olayında son durum! Sosyal medyada konuşulan "Buket Aydın işten çıkarıldı" haberlerine Kanal D'den jet hızında açıklama geldi! İşte detaylar!

Televizyonculuk gazetecilik gibi değil. Ekrana çıkan herkes söylediğine, mimiklerine, tavrına duruşuna dikkat etmeli. Hele hele canlı yayınlarda bu duruma azami dikkat etmeli. Sonradan pişman olacağı sözler söylememeli, tavırlar sergilememeli. Kişi Tv habercisi ise bütün bunların üstüne bir kez daha kendine özen göstermeli, tarafsızlığını net bir şekilde ortaya koymalı. Çünkü haberci olmak tarafsız olmayı, haberi objektif bakış açısıyla vermeyi gerektirir. Özellikle haberler üzerinden manipülasyon yapmamak en önemli durumlardan biridir. Böyle olmazsa ne mi olur? 31 Mart yerel seçimlerinde bazı televizyon habercilerinin başına gelenler yaşanır.

Bir Kahkaha Attı Gündem Oldu!

Kanal D Haber Başkanı, Kanal D Ana Haber Bülteni Sunucusu ve CNN Türk 40 programı sunucusu Buket Aydın'ın 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğluyla gerçekleştirdiği yayın sırasında Kılıçdaroğlunun sözlerine kahkahayla karşılık vermişti. Seçimlerin konuşulduğu yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin'i iddialı bir şekilde kazanacağını söylemiş "Bütün bunları alacağız, ben gerçeği söylüyorum size" demişti. Bu konuşmaya Sunucu Buket Aydın kahkaha atarak karşılık vermiş ve bu durum o günlerde özellikle sosyal medyada gündem olmuştu.

Sosyal Medyada Şok Buket Aydın Gelişmesi!

Kanal D Haber Başkanı ve Ana Haber Sunucusu Buket Aydın’ın bugün görevinden alındığı haberleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Buket Aydın’ın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı yayından sonra CHP’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği şehirlerde seçimi kazanması sosyal medya kullanıcılarının Buket Aydın’la sosyal medyada üzerinden dalga geçmesine sebep olmuştu. Bunun üzerine bugün sosyal medyaya düşen bir iddia bir anda gündem oldu. İddiaya göre Buket Aydın görevden alınmıştı. Peki bu iddia doğru mu, açıklama Kanal D’den geldi.

Kanal D Açıklama Yaptı!

Sosyal Medya’da Buket Aydın’ın kovulduğu şeklindeki haberler üzerine Kanal D'den flaş bir açıklama geldi. Yapılan açıklama şöyle: "Bugün bazı internet sitelerinde Kanal D Haber Başkanı ve sunucusu Buket Aydın'ın görevinden alındığına dair iddialar yer almıştır. Bu iddialar gerçek dışıdır. Buket Aydın görevine devam etmektedir. Bu haberleri yapanlarla ilgili hukuki süreç uygulanacaktır." Görüldüğü gibi iddialar doğru değil. Ancak bu durum özellikle ekran önündekilere bir ders olmalı. Haberciler objektif, doğru haber yapmalı. Herkesin bir medya olduğu günümüzde aksi durum habercileri zor durumda bırakabiliyor.

 

24-04-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar