Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında büyük değişiklik!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında büyük değişiklik!
ATV ekranlarının sevilen genel kültür yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de büyük bir değişiklik yaşandı. Yarışma tarihinde ilk kez bir joker değişti.

Pazartesi ve Cumartesi akşamları ATV'den ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında görülmemiş bir şey yaşandı. Uzun yıllardır ekrana gelen yarışmada ilk kez bir joker değişti.

Kim Milyoner Olmak İster'de o joker değişti

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında, yarışmacılara telefon, yarı yarıya, çift cevap ve seyirciye sorma joker hakları sunuluyor. Seyirciye sorma joker hakkı alınan kararla tarihe karıştı. Bundan sonra bu joker hakkı olmayacak. Bunun yerine uzmana sorma joker hakkı yarışmaya dahil edildi. Yarışmacılar takıldığı yerde bu joker hakkını kullanacak ve yarışmanın uzmanı doğru cevabı yarışmacıya söyleyecek.

Arda Ayten yarışmanın uzmanı oldu

Bildiğiniz gibi Arda Ayten geçtiğimiz aylarda tüm sorulara doğru cevabı vererek 1 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi olmuştu. Zekasıyla izleyicilere kendini hayran bırakan Arda Ayten, artık yarışmanın daimi bir üyesi olacak. Yarışmanın uzmanı olarak yarışmacılara yardımcı olacak.

Arda Ayten kimdir?

Arda Ayten, 19 yaşında ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimine devam ediyor. Özellikle çok fazla kitap okumasıyla dikkat çekiyor. Yılda yaklaşık 150 kitap okuduğunu dile getiren Arda Ayten, 1 milyon TL'yi kazanmadan önce daha da fazlasını okumak istediğini ancak maddi durumunun buna el vermediğini söylemişti. Arda Ayten, iyi bir okuyucu olmasının yanı sıra bir yazar da. Şimdiye kadar dört kitap yazdığını ifade ediyor. 1 milyon TL'yi kazanmasının ardından parayı oldukça yararlı yerlerde kullanacağını söyledi. Kazandığı parayla dil öğreneceğini ve çok fazla kitap alıp okuyacağını belirtmesi herkesin takdirini topladı. Kitapları çok sevdiğini belirten Arda Ayten, bu nedenden ötürü harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade etti. Arda Ayten bu yıl içinde toplam 100’ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi. Bunun yanında babası ve annesinin 4 yaşındayken boşandığını ifade eden Arda Ayten, babasının bir kez bile kendisini arayıp sormadığını söyledi. 

Arda Ayten büyük ödülü kazandıktan sonra şu ifadeleri kullanmıştı; "Gelecek yaz öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye çalışacağım. Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım ve bir öğrenci olarak öleceğim. Birkaç farklı enstrüman çalacağım ve istediğim hayallerim için çabalayacağım. Ödül her şeyi hızlandıracak. Bu ödülle 50 bin kitap alabilirim. Bu zaten hayatım boyunca okuyamayacağım bir sayı ama en azından önümde bir çıta olur"

06-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar