Payitaht Abdülhamid'in nasıl çekildiğine çok şaşıracaksınız!

Payitaht Abdülhamid'in nasıl çekildiğine çok şaşıracaksınız!
Sevilen dizi Payitaht Abdülhamid setinde de koronavirüs önlemleri kapsamında çalışmalar başladı. Payitaht Abdülhamid'in yeni bölümlerinin nasıl çekileceğine çok şaşıracaksınız!

Ekranlarımızın çok izlenen başarılı dizlerinden Payitaht Abdülhamit, yayınına ara vermeden devam ediyor. İlk bölümü dört sezon önce başlayan dizi, yeni bölümlerle izleyenleriyle buluşabilmek için farklı bir yola giriyor. Koronavirüs salgını sebebiyle evlerimize kapandığımız şu günlerde sıkılmadan yaptığımız şeylerden biri de dizi izlemek. Ülkemizde salgın sebebiyle birçok sektör olumsuz etkilendi. Kimi tamamen kepenk kapattı kimi ise farklı çalışma zemini oluşturdu. Sokağa çıkmanın doğru olmadığı bu günlerde dizi sektörü de yeni arayışlar içine girdi. Birçok yapımcı yeni bölümlerle izleyicileriyle buluşabilmek için daha önce görmediğimiz yöntemler geliştirmeye başladılar. Bu farklı yöntemleri deneyen dizilerden biri de Payitaht Abdülhamit. 

Her oyuncunun evine set kuruldu

Koronavirüs salgını hepimizi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hastalığa yakalananların sayısında günde güne artış oluyor. Evlerinde olmayan herkesin bu hastalığa yakalanma riski olduğu gibi, yoğun olarak dış mekanlarda olan set çalışanlarının ve dizi oyuncularının  da bu virüse yakalanma riski bulunuyor. TRT 1 kurumsal bir karar alarak setlerde mesaiye ara verdi. Fakat dizilerin yeni bölüm çekimlerinden de vazgeçilmedi. Daha önceden Seksenler, Tutunamayanlar, Kalk Gidelim ekipleri evlerinde yeni bölümler çekmeye devam ediyor ve seyircilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyorlardı. TRT1 ekranlarında Cuma akşamları yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisi için de benzer bir karar alındı. Yüksek reytingli sevilen dizi, Tutunamayanlar, Kalk Gidelim, Seksenler dizileri gibi yeni yöntemlerle çekilecek.

Yönetmenler uzaktan bağlanacak

TRT'nin set çalışmalarını durdurduğu kurumsal kararı sonucu yeni çekim yöntemleri geliştiren Payitaht Abdülhamid ekibi, bu doğrultuda çalışmalara başladı. Oyuncuların evlerine yüksek kaliteli teknik çekim malzemeleri yerleştirildi. Dizinin yönetmenleri ise uzaktan bağlanarak oyuncularla irtibat kurabilecekler. Bu şekilde yeni bölümlerini çekmeye başlayan dizi ekibinin nasıl bir iş çıkaracağı merak edilde de başarılı dizinin yeni bölümleri böylece sevenleriyle buluşmaya devam edecek.

Sultan Abdülhamid'in yönetimindeki 13 yıl anlatılıyor

Oyunculuklarını Bülent İnal ( 2. Abdülhamid), Özlem Conker (Bidar adınefendi), Hakan Boyav (Mahmud Paşa) gibi ünü oyuncuların yaptığı Payitaht Abdülhamid dizisinin ilk bölümü 24 Şubat 2017 de yayınlandı. Dizide Osmanlı İmparatorluğu’un 34. padişahı Abdülmad’in, hayatı anlatıyor. 1876 yılında tahta çıkıp 33 sene devleti yöneten Sultan Abdülhamid’in yaşamınını son 13 yılını seyircileriyle buluşturuyor. Dizinin çekimlerinin büyük bir bölümü İzmit Seka Film Platosunda yapılıyordu.

07-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar