NTV skandal bir hataya imza attı

NTV skandal bir hataya imza attı
NTV'de skandal bir hata yapıldı. Ekrana getirilen bir tweette yer alan bilgilerin yanlış olması sosyal medyada eleştri aldı.

NTV, Fahrettin Koca adına açılan sahte Twitter hesabındaki bir tweeti ekrana getirdi. Tweetin içeriğinde ise yanlış bilgiler yer alıyordu. Bahsi geçen tweet ekrana geldikten sonra dikkatli izleyiciler olayı hemen kavradı. Bu durum haliyle sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

NTV'den skandal hata

Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her akşam, koronavirüs ile ilgili son durumu Twitter üzerinden yurttaşlarla paylaşıyor. Bazı işgüzarlar da Fahrettin Koca adına sahte Twitter hesapları açarak insanları yanıltıyor. Fahrettin Koca'nın 4 Nisan Cumartesi günü attığı bilgilendirme tweetinden sonra sahte bir hesaptan da tweet atıldı. Atılan tweette gün, gün koronavirüs ölüm rakamları yer alıyordu. Ancak belirtilen rakamlar ile Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamlar birbirini tutmuyordu. Bu gibi sahte hesapların insanları yanıltması alışıldık bir durum. Buna karşın Türkiye'nin medya devlerinin böyle tweetleri teyit etmeden insanlara aktarmamasını beklersiniz. NTV, büyük bir skandala imza atarak sahte bir Twitter hesabından atılan, yanlış bilgiler içeren tweeti izleyicileriyle paylaştı. Bu durum sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

NTV, 4 Nisan Cumartesi akşamı son durumu izleyicilerine aktarıyordu. Bunu yaparken az önce belirttiğimiz tweet ekrana getirildi. Ekranda sahte hesaptan atılan ve yanlış bilgiler içeren tweeti görenler gözlerine inanamadı. NTV gibi Türkiye'nin önde gelen yayın kuruluşunun bahsi geçen tweeti ekrana getirmesi oldukça eleştrildi. Yapılan bu skandal hatadan sonra NTV ve Doğuş Yayın Grubu cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türk medyası salgın döneminde yoğun eleştriler aldı

Özellikle sosyal medyada çok büyük bir bilgi kirliliği var. Kulaktan dolma ya da teyiti olmayan pek çok bilgi sanal alemde dolaşıyor. Sıradan vatandaşlar zaman zaman böyle bilgilere kolayca kanabiliyor. Koronavirüs pandemisinden sonra oluşan panik nedeniyle bunlara daha çok maruz kalmaya başladık. Böyle bir ortamda ise haber kanallarına büyük iş düşüyor. Bu kadar bariz hataların yapılması da haliyle insanların medyaya duyduğu güveni fazlasıyla sarsıyor. Koronavirüs ile ilgili yapılan yayınlara bu alanda herhangi uzmanlığı olmayan kişilerin, insanları yanlış yönlendirmesi sosyal medyada büyük eleştriler alıyor. Medya kuruluşlarının böyle dönemlerde daha hassas davranması gerektiği bir gerçek.

05-04-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler