Kızıl Goncalar dizisi daha ilk bölümüyle olay oldu

Kızıl Goncalar dizisi daha ilk bölümüyle olay oldu
Fox TV'nin yeni başlayan Kızıl Gocalar dizisinde öğretmenin bir öğrencisine şiddet uygulaması infial oluşturdu. Konuyla ilgili birçok şikayet alan RTÜK bir açıklama yaptı.

Önceki yıl Kızılcık Şerbeti’nin kadına şiddet benzeri bir olay bu sezon ilk bölümü ile Kızıl Goncalar dizisinin başına geldi. Bir öğretmenin öğrencisine şiddet uygulaması o kadar büyük infial uyandırdı ki RTÜK olaya müdahil olmak zorunda kaldı.

Kızıl Goncalar dizisi daha ilk bölümüyle olay oldu

Fox TV’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar daha ilk bölümüyle infial yarattı. Öğrenciye atılan tokat sahnesiyle tepkilerin merkezine yerleşen Kızıl Goncalar dizisi eleştiri yağmuruna tutulunca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üst üste gelen şikayetler üzerine inceleme başlattı. 

Dizi hakkında RTÜK bir açıklama yaptı

Kızıl Goncalar dizisinin pek çok sahnesi tepki çekti. Özellikle bir öğretmenin öğrencisine tokat attığı sahne büyük tartışmalara yol açtı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, FOX TV'nin "Kızıl Goncalar" adlı dizisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "FOX TV'de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir." açıklamasında bulundu.

Meryem kızını okutmak istemektedir

Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı Kızıl Goncalar dizisinde Meryem (Özgü Namal) Faniler Tarikatı üyesi olarak yaşarken deprem felaketine maruz kalırlar. Meryem, eşi Naim ve kızları Zeynep depremzede bir aile olarak İstanbul’a göç etmek zorunda kalırlar. Meryem kızı Zeynep’i okutma hayalleri kurarken eşi Naim’in ve içinde bulunduğu Faniler Tarikatı’nın çocuğuna ait düşüncelerinden habersizdir. Adli bir olay sonucunda Faniler Tarikatı şeyhinin önde gelen torunu Cüneyd (Mert Yazıcıoğlu) ile seküler Atatürkçü olan Psikiyatr Levent’in (Özcan deniz) yolları kesişir. Mecburi hizmet yıllarında bir şekilde Faniler Tarikatı’ndan  haberdar olan Levent bir taraftan Cüneyd’e yardım edebilmek için tarikatın tutucu bakış açısı ile mücadele edecek, diğer bir yandan özel hayatının çalkantıları ile boğuşacaktır. Levent ile Meryem’in farkında olmadığı geçmişlerinden getirdiği sır herkesin hayatını değiştirecek güç ve kudrettedir. 

Kızıl Goncalar’ın yeni tanıtım filmi yayınlandı

Bu arada Kızıl Goncalar dizisi ikinci bölümünün yeni bir tanıtım videosu yayınlandı. Dizinin ikinci bölümü 25 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Fox TV ekranlarında izleyicisi ile buluşacak. Kızılcık Şerbeti’ne benzetilen dizinin seyirciden ve RTÜK’ten tepki görmesi de ironi olarak algılandı

22-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler