Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne tepki çekti

Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne tepki çekti
Kızılcık Şerbeti cuma akşamları yayınlanıyor. Her bölümüyle adından söz ettirmeye devam eden Kızılcık Şerbeti özellikle dini konulardaki cehalet sahneleriyle büyük tepki çekiyor.

Show Tv’nin cuma akşamları yayınlanan Kızılcık Şerbeti iki farklı dünya görüşüne sahip ailenin yaşadıkları travmayı ekrana getiriyor. 10 Mart Cuma akşamı yayınlana son bölümdeki o sahne sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Dizi severler emrak ediyor, Kızılcık Şerbeti’nde hangi sahne tepki çekti? Kızılcık Şerbeti’yle ilgili ilgili gelişmeler haberimizde. Şimdi detaylar

Kızılcık Şerbeti'ndeki o sahne tepki çekti

Başrollerini Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen ve Ceren Karakoç'un üstlendiği Kızılcık Şerbeti cuma akşamları izleyiciyle buluşuyor. Her bölümüyle adından söz ettirmeye devam eden Kızılcık Şerbeti özellikle dini konulardaki cehalet sahneleriyle büyük tepki çekiyor. İki farklı dünya görüşüne sahip iki ailenin mecburi birlikteliği Show Tv’de ekrana getiren dizi geçen hafta "Alkolsüz kolonya" sahnesiyle gündem olmuştu. 10 Mart Cuma günü yayınlanan bölümündeki absürt gerdek gecesi sahnesi sadece dini düşüncelere sahip izleyiciler değil toplumun her kesiminden eleştirildi.

Bu nasıl Senaryo? Din bu değil ki?

Kızılcık Şerbeti dizisinde dini kesimi temsil eden Ünal ailesinin kızı Nursema, hiç istemediği halde babasının arkadaşının oğluyla evlendirildi. Ailesine evliliğe hazır olmadığını ve istemediğini söylemesine rağmen anne ve babası tarafından apar topar evlendirilen Nursema, dün akşam yayınlanan bölümünde nikâh masasına oturtuldu. Sevdiklerinden ve annesinden sürekli "Beni yalnız bırakma" diyerek yardım isteyen Nursema, hiçbir karşılık göremedi. Adeta cüzzamlı ilan edilen ve bir an önce kurtulunması gereken bir böcek muamelesi gören Nursema korkula gerdek odasına geçti.

Kocası tarafından balkondan atıldı

Düğün bitip herkes evine gittikten sonra gerdek gecesinde eşiyle yalnız kalan Nursema’nın tedirginliği kocasını öfkelendirdi. Hiçbir sosyolojik ve psikolojik değer taşımayan gerdek gecesi sahnesi tam bir felaketle sonuçlandı. Eşiyle tartışan Nursema, "Bana dokunma" diyerek eşinden izin istedi ancak gözü dönmüş koca onu lekelenmekle suçladı ve cama çıkan Nursema'yı "Ölmek mi istiyorsun?" diyerek aşağı attı.

Tepkiler çığ gibi büyüyor

Özellikle dini konulardaki cehaletiyle gündem olan Kızılcık Şerbeti'nin senaristleri son bölümde işi iyice abarttı ve dinle ilgisi olmayan bir düğünle bölüme damga vurdu. Bölüm sonundaki sahne yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyanın gündemine oturan Kızılcık Şerbeti senaristleri binlerce tepki yorumları aldı. Toplumun her kesiminden binlerce sosyal medya kullanıcıları çileden çıkaran bölüm için yorum yazdı. "Bu nasıl senaryo?", "Din bu değil" ve "Bizim televizyon izlemeye dayanamadığımız şeyleri kadınlar yaşıyor" yorumları izleyicinin duygularına tercüman oldu.

11-03-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar