Kuruluş Osman Geyhatu (Maruf Otajonov) kimdir? Tarihte nasıl öldü?

Kuruluş Osman Geyhatu (Maruf Otajonov) kimdir? Tarihte nasıl öldü?
Kuruluş Osman dizisinde Geyhatu karakteri seyircinin dikkatini çekiyor. Geyhatu (Maruf Otajonov) kimdir? Tarihte nasıl öldü? İşte, Geyhatu Han ile ilgili tüm detaylar…

Kuruluş Osman dizisindeki karakterler merak edilmeye devam ediyor. Atv'de yayınlanan dönem dizisi Kuruluş Osman reyting rekortmeni olmaya devam ederken yeni karakterlerle de dikkat çekiyor. Kuruluş Osman dizisinde Özbek oyuncu Maruf Otajonov tarafından canlandırılan Geyhatu Han karakteri ise son günlerde en çok araştırılan tarihi karakter oldu. Kuruluş Osman sahnelerinde yer alan Geyhatu Han kimdir? Geyhatu Han kim tarafından canlandırılıyor? Kuruluş Osman Geyhatu tarihte nasıl öldü? Gibi birçok soru Kuruluş Osman seyircisi tarafından araştırılmaya başlandı.

Kuruluş Osman Geyhatu (Maruf Otajonov) kimdir?

Kuruluş Osman dizisindeki ölüm sahnesi ile dikkat çeken Geyhatu Han hakkında bilgi almak isteyen seyirciler, araştırma yapmaya devam ediyor. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dünyaya gelen Maruf Otajonov tarafından canlandırılan Geyhatu Han, 1285 yılında Anadolu'daki Moğolların başına getirilmiştir. Geyhatu Han 1286 yılında Aksaray bölgesine kadar ilerleyerek etkisi altındakilere ağır vergiler dayatmıştır. Anadolu'da birçok bölgede ağır ve acımasız katliamlarda bulunmuştur. 1291 tarihinde Menteşe, Beyşehir, Kütahya ve Denizli'ye saldırıda bulunmuş ve yağmalama yapmıştır. Bu tarihte Denizli'yi ele geçirmiştir. Azerbaycan'a 1292 yılında dönen Geyhatu burada tahta çıkmıştır.

Kuruluş Osman dizisinde Geyhatu Han Özbek oyuncu Maruf Otajonov tarafından canlandırıldı. İran, Rusya ve Özbekistan başta olmak üzere birçok ülkede rol aldığı yapımlarla tanınan Maruf Otajonov'un olduğu bölüm ise farklı ülkelerde ilgi gördü. Sinema ve dizi oyuncusu Maruf Otajonov Kuruluş Osman dizisindeki rolüyle birçok ülkede tanınırlılığını arttırmış oldu.

Kuruluş Osman Geyhatu tarihte nasıl öldü?

Kuruluş Osman 78. Bölümde yer alan Maruf Otajonov'un canlandırdığı Geyhatu tarihte nasıl öldü. Kuruluş Osman dizisinde en çok merak edilen bilgilerden biri de bu oldu. Anadolu'da birçok yağma ve zulme neden olan Geyhatu 1292'de Azerbaycan'a döndü. Geyhatu 1295 yılında Hemedan civarında gerçekleşen şavaşta Baydu'ya yenilmiş ve Mugan'a kaçmıştır. Geyhatu kısa sürede yakalanarak aynı yıl içerisinde idam edilmiştir. Kuruluş Osman dizisinde Geyhatu'yu bekleyen son nasıl olacak? İlerleyen bölümlerde Geyhatu'nun akıbeti de ortaya çıkacaktır.

22-01-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar