Kuruluş Osman sezon finaliyle ne kadar izlendi?

Kuruluş Osman sezon finaliyle ne kadar izlendi?
Kuruluş Osman sezon finaliyle ne kadar izlendi? İlk sezonunu alnın akıyla zirvede tamamlayan dizi daha büyük hedeflere gözünü dikerek 2. Sezonuna hazırlanıyor.

Sadece yayınlandığı Çarşamba akşamlarının değil tüm zamanların en çok izlenilirlik oranlarına ulaşan Kuruluş Osman’ın 24 Haziran akşamı yayınlanan 27. Bölümü birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bugünlerde tüm ülkenin göğsünü kabarttı. Özelikle Bizans kalesi Kulucahisar kalesine çekilen sancak ile milli duyguları kabartan dizi reytinglerde de yapımcısını güldürdü. Osman Bey ilmek ilmek dokuduğu planıyla önce şer güçlerin ittifakın bozdu, ardından nifak yuvası Bizans kalesini fethederek devlet olma yolunda ilk adımı attı. Hal böyle olunca izleyici merak ediyor, Kuruluş Osman sezon finaliyle ne kadar izlendi? İlk sezonunu alnın akıyla zirvede tamamlayan dizi daha büyük hedeflere gözünü dikerek 2. Sezonuna hazırlanıyor. Şimdi detaylar

Kuruluş Osman sezon finaliyle ne kadar izlendi?

Bütün taşların yerinden oynayarak dengelerin değiştiği Kuruluş Osman 27. Bölümde kirli oyunlar bir bir bozuldu. Osman Bey’in kendini ölü göstererek tuzak kurduğu Sofia oyuna geldi. Sofia’nın koruduğu kaleyi basan Osman Bey gaza yolunda ilk fütuhatını da gerçekleştirmiş oldu.

İşte Dizi, işte sonuçlar!

24 Haziran Çarşamba akşamı ekrana gelen 27’nci bölümü tüm kategorilerde açık ara reyting şampiyonu oldu. Duygusal anları ve heyecan yüklü sahneleriyle izleyiciden tam not alan Kuruluş Osman’ın listeye giren başarılarına göz atalım

1- Tüm Kişiler’de %10,73 izlenme oranı

 2- %30,08 izlenme payı

3- AB sosyal kategoride %9,23 izlenme oranı

4- %28,01 izlenme payı

5- 20+ABC1’de %10,62 izlenme oranı

6- %30,17 izlenme payı

Kuruluş Osman hiçbir diziye nasip olamayacak izlenme oranlarıyla tüm kategorilerde rakiplerine fark atarak sezon birincisi oldu.

Son bölümde neler yaşandı?

Burak Özçivit, Saruhan Hünel, Özge Törer, Ayşegül Günay, Ragıp Savaş, Nurettin Sönmez ve Alma Terziç’in olduğu Kuruluş Osman Atv ekranlarında 27. Bölümdür tarih ve milli şuur aşılamaya devam ediyor. Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın üstlendiği Kuruluş Osman 27. Bölümle birlikte sezon finali yaptı. Kulucahisar Kalesini nifak yuvası haline getiren Sofia’nın kırmızı kan gözlü ölümsüz iblislerini alt eden ancak bu uğurda yaralanan Osman Bey obaya getirilir. Yaralı Osman Bey’in gece öldüğü söylenir. Haberi alan Sofia en büyük düşmanından kurtulduğu zehabıyla büyük bir eğlence tertipler. Onu tebrik etmeye gelen Aya Nicola komutasındaki Bizans askerleri aslında Osman beyin komutasındaki seçkin Türk birliğinden başkası değildir. Gafil avlanan Sofia; Osman Bey tarafından ağır yaralanır. Son anda arkadaşı Helen tarafından kaleden kaçırılan Sofia’nın ölüp ölmediğini eylül ayında başlayacak 2. Sezonda göreceğiz. Kulucahisar Kalesi’ni ele geçirmek için yaptığı planla başta Sofia olmak üzere herkesi şaşkına çeviren Osman Bey, kısa süren bir savaştan sonra kaleyi fetheder. Burçlarına çekilen şanlı sancak bir derviş tarafından Orta Asya’dan getirilir.

Bir kez daha Dünyada trend oldu

Aksiyon yüklü savaş sahneleri ile büyük beğeni toplayan ‘Kuruluş Osman’ın sezon finali, #ZaferGünü etiketi ile sosyal medyada çok konuşulurken, Türkiye’de ve dünyada trend listesinde yer aldı. canitv olarak biz de Kuruluş Osman'ı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

25-06-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar