Kuruluş Osman Sofia (Alma Terziç) Kimdir?

Kuruluş Osman Sofia (Alma Terziç) Kimdir?
Atv'de ilk bölümüyle ekrana gelen Kuruluş Osman seyirciden tam not aldı. Sofia karakteri ise en çok merak edilen oyuncu oldu. Peki Sofia'yı oynayan Alma Terziç kimdir? İşte cevabı!

Atv’de birinci bölümüyle ekrana gelen ve reytinglerde gün birincisi olma başarısını gösteren Kuruluş Osman Dizisi’nin karakterlerinden Sofia seyirci tarafından oldukça beğeni topladı. Bozdağ Fim tarafından yapılan ve TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve final yapan Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi olan Kuruluş Osman’ın yapımcılığını Mehmet Bozdağ yaparken yönetmenliğini Ahmet Yılmaz ve Fethi Bayram üstlenmiş.

Senaryosu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Aslı Zeynep Peker Bozdağ ve Ozan Bodur tarafından kaleme alınan dizinin oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Saruhan Hünel, İsmail hakkı, Eren Hacısalihoğlu, Açelya Özcan, Alma Terziç gibi usta oyuncular yer alıyor. Dizinin yayınlanan birinci bölümünde Sofia karakteriyle seyirci karşısına çıkan Alma Terziç oyunculuğu ile seyirci tarafından büyük beğeni toplarken seyirci güzel oyuncunun kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Alma Terziç yani Sofia kimdir? İşte cevabı!

Kuruluş Osman Sofia Büyük Beğeni Topladı!

Kuruluş Osman Dizisi’nde Sofia karakteriyle seyirci karşısına çıkan ve canlandırdığı karakter olan Sofia’yı oldukça başarılı bir şekilde oynayan Alma Terziç bu günlerde seyircinin dilinde. Osman’a tuzaklar kuran ve onu ortadan kaldırmak için çalışan bir grubun başında yer alan ve Osman Bey’i yok etmek için türlü pusu ve entrikalar düzenleyen Tekfurun karısı rolündeki Sofia karakterini canlandıran Alma Terziç aslında dizilerimize yabancı bir isim değil. Daha önce de pek çok Türk dizisinde rol alan Boşnak oyuncu Alma Terziç Kuruluş Osman’da Sofia karakterini başarıyla canlandırmasıyla bir anda seyircinin gündemine girmiş oldu.

Alma Terziç Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinin başarılı Sofia karakteri canlandıran güzel oyuncu Alma Terziç 11 Temmuz 1987 yılında Bosna Hersek’te dünyaya geldi. Savaş yıllarını gören güzel oyuncu savaştan sonra almış olduğu oyunculuk eğitimleri sayesinde ilk olarak 2008 yılında Kar adlı sinema filminde rol almıştır. Oyuncu 2011 yılında Angelina Jolie’nin hazırlayıp yönettiği Kan ve Aşk filminde rol almış ve oynadığı karakteri başarıyla canlandırmıştır. Oyuncu bu güne kadar pek çok yerli ve yabancı dizi ve filmde rol almıştır. Alma Terziç’n rol aldığı başlıca yapımlar şunlardır.

Alma Terziç’in Rol Aldığı Yapımlar!

2019                      Kuruluş Osman

2019                      Nöbet Dizisi      

2017                      Savaşçı

2014                      Şeref Meselesi

2014                      Muhteşem Yüzyıl

2013                      Üç Yol

2013                      Öyle Sevdim ki Seni

2013                      Fatih

2012                      Veda

2012                      Mavi Kelebekler

25-11-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar