Kuruluş Osman Yeni Selçuklu Veziri Alemşah Kimdir?

Kuruluş Osman Yeni Selçuklu Veziri Alemşah Kimdir?
Kuruluş Osman’a yeni bir karakter dahil oluyor. Selçuklu Veziri Alemşah olarak diziye dahil olan başarılı oyuncu Taner Turan dizide dengeleri değiştirecek.

Atv ekranlarında Çarşamba akşamları ekrana gelen ve günün en çok izlenen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman’a yeni bir oyuncu dahil oldu. Osmanlı Devleti’nin beylikten devlete geçiş hikayesini ve o dönemde yaşanan olayları konu alan Kuruluş Osman dizisine son olarak devrin Selçuklu Devleti’nin veziri olarak Alemşah karakteri dahil oldu. Dizide dengeleri değiştirecek olan Alemşah’ın gelmesi özellikle diziyi yakıdan takip edenler için heyecan uyandırdı. Yapım şirketi tarafından Alemşah karakterini canlandırması için başarılı oyuncu Taner Turan’la el sıkışıldı. Geçtiğimiz sezon Uyanış Büyük Selçuklu’da rol alan başarılı oyuncunun yeni bölümlerde oldukça aktif bir karakter olarak hikayede yer alması bekleniyor.

Vezir Alemşah Kimdir?

1300’lü yılların Selçuklu Devleti’nin veziri olan ve devrinde büyük olaylar yaşanan Vezir Alemşah şimdilerde bir televizyon kanalında yayınlanan Kuruluş Osman Dizisinin hikayesine dahil oluyor. Osmanlı Devleti’nin ilk zamanlarını anlatan ve devletin kuruluş yıllarını ve yanan olayları anlatan hikayede Selçuklu Veziri Alemşah olarak hikayeye dahil olan başarılı oyuncu Taner Turan’ın performansı merak ediliyor. Dizide nasıl bir karakter olacağı şimdilik bilinmeyen ve tarihte de hakkında fazla bir bilgi bulunmayan Vezir Alemşah’ın dizide dengeleri değiştirecek ve büyük olaylara sebep olacak bir hikaye içinde olması bekleniyor. Karakterin özellikle Osman Bey ve Kayı Obası ile nasıl bir ilişki içinde olacağı ve tutumu merak ediliyor. Alemşah karakterinin de dahil olduğu yeni bölümlerin önümüzdeki haftadan itibaren seyirciyle buluşması bekleniyor.

Taner Turan Kimdir?

Kuruluş Osman adlı dizide Vezir Alemşah olarak hikayeye dahil olan başarılı oyuncu Taner Turan 17 Aralık 1969 yılında Erzurum’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Ana sanat dalı Oyunculuk Bölümünden mezun olmuştur. Bugüne kadar pek çok yapımda rol alan usta oyuncu son olarak Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde rol almıştır. Taner Turan’ın bugüne kadar rol aldığı yapımlardan önemli olanları ise şunlardır; Dikkat Bebek Var, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ölene Kadar, Paramparça, Şeref Meselesi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Kurtlar Vadisi Pusu, Tatlı Hayat, Dadı ve Uyanış Büyük Selçuklu.

10-12-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar