Kuruluş Osman’a Ölerek Veda Ettiler!

Kuruluş Osman’a Ölerek Veda Ettiler!
Atv’nin fenomen yapımı Kuruluş Osman sezon finaline giderken seyirciyi de şoka uğratıyor. Dizikden son bölümde iki oyuncu ayrıldı. İşte detaylar!

Bu sezonun hiç şüphesiz en flaş, en başarılı ve reytingi yüksek dizilerinden biri Atv ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman Dizisi. Dizi Bozdağ yapım tarafından hazırlanırken Çarşamba günlerine adeta ambargo koyarak liderliği hiçbir yapıma bırakmıyor. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ’ın yaptığı dizi daha önce yine Mehmet Bozdağ tarafından hazırlanan Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi nitelinde. Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarında yaşananları ve Osman Bey’in hikayesini senaryolaştırarak anlatan dizi seyirci tarafından adeta nefesler tutularak takip ediliyor. Her bölümü heyecanla beklenen dizi sezon finaline yaklaşırken kadrosunda yer alan ve hikayesi biten oyuncularla da yavaş yavaş vedalaşmalar başladı. Diziye sonradan giren ve bir anda inanılmaz bir ivme ve heyecan getiren usta oyuncu Yurdaer Okur’da diziye veda eden oyunculardan. Komutan Balgay karakteriyle seyircinin kalbinde taht kuran Yurdaer Okur yayınlanan son bölümde senaryo gereği ölerek diziye veda etti. İşte ayrıntılar!

Kuruluş Osman’da Vedalar Peş Peşe Geldi!

Atv ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan ve Bozdağ Film tarafından hazırlanan Kuruluş Osman’ın yayınlanan son bölümünde iki şok ayrılık gerçekleşti. Oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Yurdaer Okur, Burak Çelik, Alican Albayrak, Emel Dede, Alma Teziç ve Ragıp Savaş gibi usta oyuncular yer alıyor. Dizinin son bölümünde ise iki ayrılık yaşandı. Seyircinin de oldukça üzüldüğü bu ayrılıklar Kuruluş Osman’a sonradan katılan Komutan Balgay karakterini canlandıran Yurdaer Okur ve Cerkutay karakterini canlandıran çağrı Şensoy oldu. Seyirci senaryo gereği diziye ölerek veda eden bu iki büyük oyuncunun ayrılığına üzülürken Kuruluş Osman’da adeta büyüyerek devam ediyor.

Sezon Finali Haftaya!

Atv’nin amiral gemisi konumundaki Kuruluş Osman sezon finaline gidiyor. Sezon finali öncesi yayınlanan son bölümde iki oyuncusuyla vedalaşan dizi 24 Haziran çarşamba akşamı sezon finaliyle ekrana gelecek. Koronavirüs arasından en erken çıkan dizilerden biri olan ve seyircisine yeni bölümler izleten dizide son bölümde Moğol komutan Balgay ve yine Moğol Cerkutay ölerek diziye veda etti. Sezon finaline gidilen dizide Osman bey’in Sofia’nın askerlerince çevrilmesi dikkat çekiyor. Kuruluş Osman sezon finaliyle 24 Haziran Çarşamba akşamı Atv’de.

19-06-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar