Kuruluş Osman’da Ertuğrul Bey Ölüyor!

Kuruluş Osman’da Ertuğrul Bey Ölüyor!
Kuruluş Osman Dizisinde bir devir kapanıyor. Kayı Obasının beyi ve Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Bey (Tamer Yiğit) ölerek diziden ayrılıyor. İşte detaylar!

Ekranların dönem dizilerinden biri olan ve Çarşamba akşamları ekrana geldiği Atv’de reyting rekorları kıran Kuruluş Osman dizisinde bu akşam yayınlanacak 39. Yeni bölümde flaş bir ayrılık yaşanacak. Bozdağ Film tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Metin Günay’ın üstlendi oyuncu kadrosunda Burak Özçivit, Seçkin Özdemir, Cüneyt Arkın, Ahmet Yenilmez, Ragıp Savaş, Erkan Avcı, Yeşim Ceren Bozoğlu, Seray Kaya ve Tamer Yiğit gibi usta isimler yer alıyor. Dizide bir zamanlar kim olacak diye üzerinde haftalarca, aylarca düşünülen ve yorum yapılan en sonunda usta isim Tamer Yiğit’in oynamasında karar kılınan Ertuğrul Bey karakteri 39. Bölümle birlikte Kuruluş Osman’a veda edecek. Ertuğrul Bey karakteri ile Osman’ın babası ve Kayı Obasının beyi olan Ertuğrul Bey senaryo gereği ölerek diziden ayrılacak. Son kez bu akşam seyirciyle buluşacak olan Ertuğrul bey’in ölümüyle Kuruluş Osman’da yeni bir devir başlayacak.

Ertuğrul Bey Ölüyor!

Atv ekranlarının Çarşamba akşamlarının sevilen ve reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman’da yarın yayınlanacak 39. Bölümle birlikte bir devir kapanacak. Dizide Kayı Obasının Beyi olan ve Osman’ın da babası Ertuğrul Bey ölerek diziye veda edecek. Böylece Osmanlı Devleti’nin asıl kurucusu kabul edilen ve Kayı Obasında beyliğe yükselecek olan Osman’ın önü açılacak. Ancak bu dizide o kadar kolay olmayacak. Ertuğrul Bey’in ölmesi Kayı Obasında adeta bütün dengeleri ve planları karıştıracak. Beylik hayali kuranlar birbirine girerken Kayı Obası bu karışık zamanda zor günler geçirecek. Ancak obayı ve beyliği toplayacak olan Osman Bey Ertuğrul Bey’in ardından Beyliğin başına geçecek ve artık önünde hiçbir engel kalmadığı için istediği planları tek tek gerçekleştirilecek.

Aksakallar Toplanıyor!

Kuruluş Osman’ın 39. Bölümünde hasta yatağından kalkan Ertuğrul Bey oğulları Osman ve Savcı arasındaki husumete bir son vererek Aksakalları toplamaya karar verir. Amacı kendisinden sonra beyliğin başına kimin geçeceğini belirlemektir. Ancak yeni beyin kim olduğunu açıklayamadan Ertuğrul Bey hayata veda eder. Bütün oba beylerinin ölümüyle adeta yıkılır. Ertuğrul Bey gözyaşları içinde toprağa verilirken Obada beylik kavgası başlar. Bir yanda Savcı Bey, bir yanda Dündar Bey beylik için kavgaya tutuşurken Osman Bey bu sırada başka planlar peşindedir. Kayı Obası gözyaşları içinde gelişmeleri izlerken yeni beyin kim olacağı ise herkesin aklındaki tek sorudur.

Sezon başında diziye Ertuğrul Bey karakteriyle dahil olan usta oyuncu tamer Yiğit’in canlandırdığı Ertuğrul Bey seyirci tarafından sevilen bir karakter olarak hafızalarda yer etti. Ertuğrul bey’in ölmesiyle Tamer Yiğit’te diziye veda etti.

23-12-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar