Ünlü İsimler SMA Hastası Çocuklara Umut Oldu!

Ünlü İsimler SMA Hastası Çocuklara Umut Oldu!
Ünlü isimler sosyal yardım kampanyaları düzenledi ve SMA hastası çocuklar için umut oldu. Hafta sonu yapılan yayınlara pek çok ünlü isim katıldı.

Hemen her akşam televizyon haberlerinde, sosyal medyada ve başka yayın organlarında SMA hastalığı ile ilgili yürek burkan haberler izliyoruz. Ne yazık ki pek çok hastanın gerekli tedaviye ulaşamadığı ve bu sebeple çok zor durumlarda kaldıkları SMA hastalığının tedavisinin oldukça pahalı olduğu biliniyor. Hastalığa yakalanan küçük çocukların tedavisinin yapılabilmesi için gereken paranın toplanabilmesi için ünlü isimler geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yardım kampanyası düzenledi. Farklı farklı hastalar için düzenlenen yardım kampanyasına pek çok ünlü isim katıldı ve hem bağışta bulundu hem de bağışları teşvik etti. Aslı Tandoğan, Tuba Büyüküstün ve Ali Sunal’ın öncülük ettiği SMA hastalarına yönelik yardım kampanyaları magazin, sanat ve sosyal medyada geniş yer buldu ve destek gördü. İşte haberin detayları!

Pek Çok Ünlü İsim Katıldı!

SMA hastalarına umut olabilmek için ünlü isimler tarafından düzenlenen yardım kampanyaları büyük ilgi gördü ve hastalar açısından da umut oldu. Hafta sonu SMA hastası çocukların tedavisi için gereken parayı bulabilmek için yapılan yardım kampanyasını yapanlardan biri olan ünlü oyuncu Aslı Tandoğan’ın sosyal medya hesabından başlattığı yayına pek çok ünlü isim katıldı. Umut kayra adına düzenlenen yardım kampanyasına Hande Soral ve Olcay Kutlucan da katıldı ve Umut Kayra için yardım yapmak isteyenleri teşvik etti. Bir başka yayını ise ünlü oyuncu Ali Sunal yaptı ve Ali Sunal Eliz Mira için destek aradı. Kaan sekban, Derya Uluğ ve Pelin Akil’in katıldığı canlı yayında Eliz Mira için yaklaşık 255 bin lira bağış toplandı. Tuba Büyüküstün’ün yaptığı yardım kampanyasında ise tedavinin %85’ine denk gelen paranın toplandığı belirtildi. Tuba Büyüküstün Öykü için yardım toplarken, yayına Kaan sekban, Demet Evgar, Boran Kuzum, Selen Öztürk, Günay Karacaoğlu, Zeynep Çamcı ve Pelin Akil katıldı.

250 Bin TL Bağış Yaptı!

SMA hastaları için yapılan yayınlara pek çok üblü isim destek verdi. Yapılan yardım kampanyalarına Pelin Karahan, Kerem Bürsin, Hande Erçel, Kaan Yıldırım, Merve Dizdar, Halit Ergenç, Miray Daner, Birce Akalay, Fehriye Evcen, Onur Büyüktopçu, Furkan palalı, Boran Kuzum, Demet Özdemir, Alina Boz, Aslı Enver ve Esra Erol gibi ünlü isimler katıldı. Yardım kampanyalarına katılan bir başka ünlü olan Acun Ilıcalı ise SMA hastası Poyraz ali için 250 Bin TL yardımda bulundu.

22-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar