Kuruluş Osman’da Flaş Bir Ayrılık Yaşanıyor

Kuruluş Osman’da Flaş Bir Ayrılık Yaşanıyor
Atv ekranlarının Bozdağ Film imzalı Kuruluş Osman dizisinde bir isim daha diziye veda ediyor. 3. Sezon finaline az kala Kuruluş Osman dizisinden üzen haber. İşte o isim

TRT1 ekranlarında 4 sezon yayınlanan başrollerinde Engin Altan Düzyatan’ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde çekilen Kuruluş Osman dizisi Atv ekranlarında 3. Sezonu ile ekranlara gelmeye devam ediyor. başrollerinde Burak Özçivit, Yıldız Çağrı Atiksoy, Özge Törer ve Serhat Kılıç’ın rol aldığı dizi ilk bölümü ile 2019 yılında ekranlara gelmiş tarih, aksiyon, dram, macera, kurgu türündeki dizidir. Bozdağ film imzalı Kuruluş Osman dizisinin yapımcılığını, proje tasarımını ve öyküsünü Mehmet Bozdağ’ın üstleniyor. Senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin Aslı Zeynep Peker Bozdağ ve Ozan Bodur’un kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Metin Günay ve Ahmet Yılmaz oturuyor. Her hafta Çarşamba günleri Atv ekranlarında saat 20.00 de izleyici ile buluşan dizide bir ayrılık daha yaşanıyor. Sürükleyici hikayesi kahramanlık içeren tarihi bölümleri ile milli duyguları şaha kaldıran Kuruluş Osman’dan flaş isim kim? İşte merak edilen o isim…

Kuruluş Osman ‘Selvi Hatun’ Öldü Mü?

Selvi Hatun, Osmanlı devlet adamı ve askeri olan İvaz Bey’in kızı, Osman Bey’in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi’in annesi olan Malhun Hatun’un kuzeni ve Barkın Bey’in eşidir.

Kuruluş Osman’ın 1 Haziran Çarşamba akşamı ekranlara gelecek 96. Bölümünde, Osman Bey ve Çobanoğlu Ali Bey arasındaki gerilim devam etmekte, Romanos ve Cebe’nin oyunu işlemektedir. Şimdiki yeni oyunları ne olacak? Bu soru merak edilse de, Osman Bey kendisine oynanan oyunun farkındadır ve bu oyunları bertaraf etmeye çalışırken öte yandan da Bursa’yı fethetmesi için kaçınılmaz olan Yenişehir’in fethinin hazırlıklarına devam etmektedir.

Osman Bey, Bizans İmparatoru Andirilus’un büyük bir ordu topladığını bilmekte, her şeye rağmen, Yenişehir’i almak ister, Yenişehir’i alamazsa İnegöl’ün hatta Söğüt’ün tehlikede olduğunu düşünmektedir.

 

Osman Bey’in Yenişehir’i almak için bir oyun kurar Ancak, Barkın Bey, Osman Bey’in her şeye rağmen Yenişehir fütuhatından vazgeçmemesinden muzdariptir. Bundan dolayı Barkın Bey’in hain planı ile Osman Bey’in önünde durmak için şer ittifakını harekete geçirecektir. Fakat bu durum ona pahalıya patlayacaktır. Barkın’ı bekleyen hazin son ne olacaktır?

İnegöl’ün fethinde Gündüz Bey’in şehit olmasıyla yıkılan Ayşe Hatun’u ve bir yandan ve diğer şehit bacılarına obanın Hatunları Malhun ve Bala destek verir. Bir taraftan da Söğüt’te ihtiyaç sahibi ahali için yardım hazırlamaktadırlar. Barkın bey eşi Selvi Hatun’un üzerinde baskı kurup onun Kayılara sadakatini sarsmak istemektedir. Obanın Hatunları Bala, Malhun, Aygül ve Selvi bir anda kendilerini beklemedikleri bir tehlikenin içinde bulurlar. O tehlike içerisinde Selvi Hatun vurularak ölür.

Zehra Yılmaz Kuruluş Osman Dizisinden Ayrıldı Mı?

Kuruluş Osman dizisinin Selvi Hatun’u Zehra Yılmaz diziden 1 Haziran Çarşamba akşamı yayınlanacak 96. Bölümü ile diziye ölerek veda edecek.

Nefes kesen bölümleri ile önemli sahnelere imza atan Kuruluş Osman dizinin 1 Haziran Çarşamba akşamı yayınlanacak bölümü geçen hafta çekildi ve bu bölümde Zehra Yılmaz’ın diziye veda sahnesi çekildi. Ayrıca güzel oyuncu Zehra Yılmaz’ın Pastel Film’in yeni dizisi Gül Masalı’ndan teklif aldığı öğrenildi.

Kuruluş Osman 96. Bölüm Fragmanı

01-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar