Kuruluş Osman’ın Fragmanı Yetti! Beş Günde 20 Milyon!

Kuruluş Osman’ın Fragmanı Yetti! Beş Günde 20 Milyon!
Seyirci tarafından heyecanla beklenen ve ATV ekranlarında yayınlanacak olan sezonun en iddialı yapımlarından Kuruluş Osman'ın ilk fragmanı yayınlandı. İşte detaylar!

TRT 1 ekranlarında beş sezon yayınlanan ve yayınlandığı dönemlerde adeta bir efsaneye dönüşen Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi olan Diriliş Osman ekrana gelmek için gün saymaya başladı. Atv ekranlarında yayınlanacak olan ve yapımcılığını Mehmet Bozdağ, yönetmenliğini Kamil Aydın üstlendiği ve senaryosu yine Mehmet Bozdağ tarafından kaleme alına Diriliş Osman’ın ilk fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Yayınlandığı andan itibaren diziyi heyecanla bekleyenler tarafından milyonlarca kez izlenen fragman bu alanda da bir rekora imza attı. İşte ayrıntılar!

Diriliş Osman Rekor Kırdı!

Atv ekranlarında yayınlanacak olan ve yapımcılığını ve senaryo yazarlığını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği Diriliş Osman seyirci tarafından heyecanla beklenmeye başlandı. İlk fragmanı yayınlanan ve ekrana gelmek için gün saymaya başlayan dizinin fragmanı yayınlandığı ilk beş gün içinde adeta bir rekora imza attı ve tam 20 milyon kez seyredildi. Bu inanılmaz başarı hem kanalı hem yapımcıyı memnun ederken dizinin daha şimdiden bir efsaneye dönüşeceği tahminleri ortaya atılmaya başlandı. İlk fragmanın 20 milyon kez seyredilmesi aynı zamanda bazı yabancı ülkelerinde dikkatini çekti. İlk fragmanın İngilizce, İspanyolca, Arapça, Rusça ve Urduca dillerine çevrilerek yayınlanması sosyal medyayı adeta salladı ve milyonlar fragmana odaklandı.

Fragman Ne Anlatıyor?

Kuruluş Osman’ın ilk fragmanı 20 milyonluk bir izlenme oranına ulaşırken fragman, Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e müjde ve nasihat olan sözleri “Ey oğul unutma! Yolumuz, ezelden ebede kadardır. Gayemiz gönüller yapmaktır. Davamız kul olmaktır. Ey oğul, Hilalin gölgesinde adalet ol. Merhamet ol. Derman ol. Gazi ol. Devlet ol. Ve ey oğul millete bey olasın. Mazlumlara fatih olasın. Zalimlere Yavuz olasın. Diyarlara Süleyman olasın. Devleti ebed müddet olasın” üzerine kurulmuş.

Cannes’e Damga Vurdu!

Beş dile çevrilen ve dünyanın her yerinden beş günde 20 milyon seyredilen fragman aynı zamanda Cannes’e de damga vurdu. Dünyanın en prestijli televizyon ve içerik fuarı olan MIPCOM’a katılan Kuruluş Osman fuarın en çok konuşulan projelerinden biri oldu. Cannes caddeleri dizinin afişleriyle donatılırken yapımcı Mehmet Bozdağ ve başrol oyuncusu Burak Özçivit yabancı basından büyük ilgi gördü. Dizinin yurtdışında The Ottoman adıyla yayınlanacağı açıklandı.

18-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar