Leke Ferhan Yenilmez (Nurinisa Yıldırım) kimdir?

Leke Ferhan Yenilmez (Nurinisa Yıldırım) kimdir?
Kanal D yeni dizisi Leke'nin tanıtımlarını yapmaya başladı. Dizi yayın için gün saysa da Nurinisa Yıldırım'ın canlandırdığı Ferhan Yenilmez karakteri çok merak ediliyor.

Kanal D’nin yeni iddialı dizisi Leke izleyiciler tarafından merakla bekleniyor. Tanıtımları Kanal D ekranlarında dönmeye başlayan dizinin başrollerinde Burak Sevinç ve Melis Sezen var. Bu başrollerin yanı sıra Leke’de usta oyuncu Nurinisa Yıldırım da görev alıyor. Peki, Nurinisa Yıldırım’ın canlandırdığı Leke Ferhan Yenilmez kimdir? Bütün bu merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Leke Ferhan Yenilmez Kimdir?

Leke dizisini çoğu analizci Binbir Gece dizisinin küçük bir denemesi olarak görüyor. Hasta olan kardeşi iyileştirmek için nelerden taviz verilir konulu sıradan bir hikaye olsa da Nurinisa Yıldırım’ın katkılarıyla Leke’nin farklı bir boyuta geçeceği tahmin ediliyor.

Peki kimdir bu Ferhan Yenilmez? Usta oyuncu Nurinisa Yıldırım’ın canlandırdığı Ferhan Yenilmez kendisini Arda (Selahattin Paşalı) ve Cem’e (Burak Sevinç) adamış bir kadındır. Bu tür karakterlerin hepsinde sıradan bir özellik vardır. Ferhan Yenilmez de çocuklar için kendi hayatından tavizler vermiş, hatta kendi özel yaşamından vazgeçmiş biridir. Onun mutluluğu Cem ve Arda’nın mutluluğudur. Bütün bunları duyunca Ferhan Yenilmez’in Arda ve Cem’in annesi olduğunu düşündünüz değil mi? Öyle değil karakterin hiç evlenmediğini biliyoruz ve annelik hissiyatını gösterdiği sevgiyle gidermeye çalıştığı söyleniyor. Aslında Ferhan Yenilmez’in büyük bir hedefi daha var. O hedef kolay değil. Belkıs’ı yok etmek istiyor.

Leke Nurinisa Yıldırım Kimdir?

Yapımını Tims &B Productions’ın yaptığı Leke dizisinin yapımcılığında Timur Savcı da var. Timur Savcı Star Tv dizisi Muhteşem Yüzyıl’dan çok iyi tanıdığı Nurinisa Yıldırım’a bu kritik rolü vererek hiç riske girmemiş görülüyor.

Nurinisa Yıldırım 1948 yılında Tunceli’de dünyaya geldi. Sanatçı lise eğitiminden sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdi. Mezun olur olmaz Ankara Devlet Tiyatrosunda 10 yıl görev yaptı. Sonra İstanbul’a geçen sanatçı İstanbul Devlet Tiyatrosunda da 20 yıl bifiil görev yapmış ve birçok tiyatro oyununda oynamıştır.

Nurinisa Yıldırım’ın görev aldığı dizi ve filmler nelerdir?

Yorgun Savaşçı, Ay, Mavi Sürgün, Karanlık Sular, Kaç Para Kaç, Lola+Bilidikid, Hayalet, Seher Vakti, Esir Kalpler, Hayırdır İnşallah, Saklı Yüzler, Bıçak Sırtı, Kış Masalı, Sonsuz, Adını Feriha Koydum, Oğul, Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizi ve filmlerinde rol almıştır.

10-04-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler