Leyla ile Mecnun'un ekran yolcuğu sona erdi

Leyla ile Mecnun'un ekran yolcuğu sona erdi
2011-2013 yılları arasında TRT'de yayınlanan Leyla ile Mecnun adını unutulmazlar arasına yazdırdı. 2021 yılında Exxen'de yeniden seyirciyle buluşan dizi final kararı aldı

2011 yılında yayınlanmaya başlanan ve fenomen olan Leyla ile Mecnun 2021 yılında orijinal ekibiyle dijital kanalardan biri olan Exxen’de yeniden başlamıştı. TRT1’de üç sezon yayınlanan ve gördüğü ilgi nedeniyle 2021 yılında yeniden yayınlanan Leyla ile Mecnun’un ekran yolcuğu sona erdi. Toplam 7 sezon süren dizinin bitirilişi dizi severleri üzdü. İzleyici merak ediyor, yayınlandığı yıllarda fenomen hale gelen ve replikleriyle hafızalara kazınan leyla ile Mecnun neden bitti? Leyla ile Mecnun’un final haberi ve oyuncu kadrosu berimizde.

Leyla ile Mecnun'un ekran yolcuğu sona erdi

İlk olarak 2011-2013 yılları arasında üç sezon boyunca TRT'de yayınlanan Leyla ile Mecnun adını unutulmazlar arasına yazdırdı. Sosyal medyada replikleri en çok yayınlanan diz olan Leyla ile Mecnun izleyicinin ısrarlı talebi nedeniyle 2021 yılında orijinal ekibiyle Exxen'de yeniden seyirciyle buluştu. 4 sezon süren ve toplamda 7 sezon süren dizinin 144. bölümüyle birlikte final yapacağı bildirildi.

Ben bu oyunu denedim ama bozamadım

Senaristliğini Burak Aksak’ın yaptığı gizem ve hikmet dizisi leyla ile Mecnun’un yöneten koltuğunda sıra dışı film ve dizilerin usta yönetmeni Onur Ünlü oturuyor. Başrollerini Ali Atay, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan, Cengiz Bozkurt, Osman Sonant, Köksal Engür ve Deniz Işın’ın paylaştığı Leyla ile Mecnun’un devam etmeyeceği bildirildi. Gecen hafta Ak Sakallı Dede karakterini canlandıran usta oyuncu Köksal Engür 77 yaşında vefat etti. Final kararının biraz da bu sebeple alındığı yorumları yapıldı. Yapımcı Burak Aksak yaptığı paylaşımda alınan kararı şu paylaşımla duyurdu: "Leyla ile Mecnun"un ekran yolcuğu sona erdi. Emeği geçen herkese teşekkürler. Mecnun Çınar'ın da söylediği gibi "Ben bu oyunu... denedim ama bozamadım."

Köksal Engür kimdir?

1946 Kıbrıs doğumlu Engür, 10 yaşında TRT Ankara Radyosu, Çocuk Saati programıyla kariyerine başladı. Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitiren sanatçı, birçok tiyatroda çalıştı. TRT'de Levent Kırca ile beraber Oyun Treni'ni hazırlayan Köksal Engür aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. Ustalıkla kullandığı, kendine has sesiyle hafızalarda yer edinen Köksal Engür, Robert De Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman, Robin Williams ve Jack Lemmon gibi birçok ünlü sinema oyuncularını seslendirdi.27 Mart 2023 tarihinde 77 yaşında vefat etti.

03-04-2023
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar