Liverpool - Chelsea maçı saat kaçta hangi kanalda?

Liverpool - Chelsea maçı saat kaçta hangi kanalda?
UEFA Süper Kupa final maçı geldi çattı. Hepimiz nefeslerimizi tuttuk, bu gece oynanacak olan Liverpool –Chelsea maçı saat kaçta, hangi kanalda olduğunu merak ediyoruz

Çeyrek finaldi, yarı finaldi derken nihayet UEFA Süper Kupa final maçı geldi çattı. Hepimiz nefeslerimizi tuttuk, bu gece oynanacak olan Liverpool –Chelsea maçı saat kaçta, hangi kanalda olduğunu merak ediyoruz. Bu dev maça ilgi büyük. Çünkü ülkemizde oynanacak. Geçen yılın şampiyonlar şampiyonu Liverpool ile yine geçen yılın UEFA şampiyonu Chelsea'yi karşı karşıya getirecek dev maç, Vodafone Park'ta oynanacak. Şimdi detaylar…

Liverpool - Chelsea maçı saat kaçta hangi kanalda?

İki İngiliz takımı Avrupa’nın en büyük takımı olmak için İstanbul’da son kozlarını oynayacak. Liverpool ve Chelsea, UEFA Süper Kupa mücadelesi bu gece yani 14 Ağustos Çarşamba günü saat 22.00'da Vodafone Park’ta oynanacak. Mücadeleyi Bein Sports Haber ve Bein Sports HD 1 kanalları canlı olarak yayınlayacak.

Bu yıl takımlarımız adına verimsiz bir sezon oldu. Ne UEFA’da ne şampiyonlar liginde dişe dokunur bir başarı yakalayabildik. Ama olsun en azından iki şampiyon takımı karşı karşıya getirecek bu dev mücadele ülkemizde oynanacak ve en az 3 milyar insan canlı olarak izleyecek. Bu ülkemiz adına kaçırılmaması gereken bir tanıtım fırsatı aynı zamanda. Gönül isterdi ki takımlardan biri Türk takımı olsun ve kendi evinde kendi seyircisi önünde final oynasın. Sağlık olsun diyerek bu iki güzide takımı biraz tanıtalım istedik. Unutmayın UEFA Süper Kupa finali öncesi İstanbul'a gelen iki takımın bayrakları ve kazandıkları kupaların resimleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asılacak.

Liverpool kulübünü tanıyalım

Liverpool Football Club 1892 yılında Liverpool’da kuruldu. İngiltere Futbol Ligi’nde mücadele eden Liverpool en parlak dönemini 1970’li ve 1980’li yıllarda yaşadı. Bu dönemlerde Bill Shankly ve Bob Paisley ile İngiltere Ligi’nde 7 kez şampiyonluğa ulaşan Liverpool, 7 kez de Avrupa kupalarında mutlu sona ulaşarak kırılması güç bir seri yakaladı. Kulübün piyasa değeri yaklaşık olarak 1 milyar $ olduğu tahmin ediliyor. Zira Liverpool, dünyanın en değerli 10 takımı arasındadır.

Avrupa kupalarında da İngiltere’nin en başarılı kulübü olma unvanına sahip olan Liverpool, 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’ni, 3 kez UEFA Kupası’nı 3 kez de UEFA Süper Kupası’nı kazandı.

Chelsea takımını tanıyalım

Chelsea Football Club 1905’te Fulham’da kuruldu. İngiltere’nin en büyük 4 takımından biri olan Chelsea  50 yıl boyunca hiçbir kupa ya da şampiyonluk kazanamadı.  1955’te gelen ilk lig şampiyonluğunun ardından, 1960’lı ve 1990’lı yıllarda elde edilen çeşitli kupa şampiyonlukları Chelsea’yi İngiltere’nin önemli takımlarından biri yaptı diyebiliriz. Chelsea, 1997 yılından sonra tam bir patlama yaptı.  Son 20 yılda toplam 17 büyük kupa kazanarak Avrupa’nın ve İngiltere’nin en önemli 10 takımı arasına girmeyi başaran Chelsea  5 kez Premier Ligi, 7 kez Federasyon Kupası’nı, 5 kez Lig Kupası’nı ve 4 kez de İngiltere Süper Kupası olan FA Community Shields’i kazandı. Hatta ulusal bazda Manchester United’ın ardından en başarılı İngiliz takımı olduğunu söyleyebiliriz. Canlitv olarak centilmence bir maç diliyoruz.

14-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar