Mahkeme kararı kesinleşti! Ahmet Kural hapse mi girecek?

Mahkeme kararı kesinleşti! Ahmet Kural hapse mi girecek?
Şarkıcı Sıla ve oyuncu Ahmet Kural arasında yaşananlar mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme kararı kesinleşti! Ahmet Kural hapse mi girecek? İşte tüm detaylar…

Oyuncu Ahmet Kural ve Şarkıcı Sıla'nın 2018 yılından beri süren davasında mahkeme kararı kesinleşti. Ahmet Kural'ın sevgili oldukları dönemde Sıla'ya şiddet uyguladığı ve tehdit ettiği gerekçesiyle açılan davada verilen karar mahkemece bir kez daha onandı. Medyanın da yakından takip ettiği Ahmet Kural ve Sıla davasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dahil olmuştu. Ahmet Kural tehdit, darp (basit yaralama) ve hakaret suçlarından ceza aldı. Ahmet Kural ile Sıla davasında mahkeme kararı kesinleşti. Ahmet Kural hapse mi giriyor?

Sıla ve Ahmet Kural davasında karar çıktı

Ahmet Kural ve Sıla arasında yaklaşık 5 yıldır süren davada nihai karar verildi. Ahmet Kural'ın toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası aldığı dava üst mahkemelerce de onandı. Sıla ve avukatının verdiği hukuk mücadelesinde sona gelindi. Sıla'nın Ahmet Kural hakkında darp, hakaret ve tehdit suçlamaları ile başvuru yaptığı davada sevinen taraf Sıla oldu. Sıla sevgili oldukları dönemde Zekeriyköy'de bulunan evde yaşadıklarını yargıya taşımıştı. Olay 29 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşmişti. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ilk karar 22 Nisan 2019'da verilmişti. Mahkeme Ahmet Kural hakkında iddia edilen suçlamaların her biri için çeşitli cezalar verdi. Ahmet Kural'a tehdit suçundan, 7 ay 15 gün hapis cezası, basit yaralama suçundan 5 ay hapis ve hakaret suçundan da 4 ay 5 gün hapis cezası verilmişti.

Ahmet Kural'a verilen hapis cezası kesinleşti

Toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün olan hapis cezaları mahkeme tarafından ertelenmişti. Ertelenen cezalara itiraz ise Ahmet Kural'ın avukatından gelmişti. Karar itiraz eden Kural'ın avukatları istinaf mahkemesine başvurdu. Mahkeme, keşif yapılması, tanıkların dinlenmesi ve yargılama usulünün uygulanmadığı gerekçesiyle kararı bozdu. Ahmet Kural bu kez yerel mahkeme tarafından yargılanarak 14 Temmuz 2021'de yeniden aynı cezaya çarptırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sıla ve avukatları tarafından da istinaf başvurusu yapıldı. Bu başvurunun ardından verilen kararla dava sonuçlanmış oldu. Mahkeme, "Mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığı" gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Bu kararla Ahmet Kural hakkında verilen karar kesinleşti.

11-01-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar