MasterChef Celal Sarıgül kimdir?

MasterChef Celal Sarıgül kimdir?
MasterChef Türkiye yarışmacısı Celal Sarıgül kimdir? Dikkat çeken yarışmacıyla ilgili merak edilen tüm bilgiler. Kaç yaşında? Mesleği ne?

Celal Sarıgül, MasterChef Türkiye ana kadrosuna girmeyi başaran yarışmacılardan biri oldu. Oldukça iddialı görünen yarışmacı sosyal medyada ilgi gören MasterChef Türkiye yarışmacılarından biri oldu. Yemek konusundaki yeteneklerinin yanı sıra yapılı vücuduyla da konuşuldu. İzleyiciler yarışmacıyla ilgili pek çok şeyi merak ediyor. MasterChef Celal Sarıgül kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? İşte yarışmacıyla ilgili tüm bilgiler.

MasterChef Celal Sarıgül kimdir?

Yarışmadaki önemli yarışmacılardan Celal Sarıgül, MasterChef Türkiye'ye Kıbrıs'tan katılıyor. 1994 yılında dünyaya gelen 26 yaşındaki yarışmacının memleketi ise Antalya. 6 yılı aşkın bir süredir aşçılık yapan Celal Sarıgül, Antalya ve Kıbrıs'taki çeşitli otellerde çalışmış. MasterChef Türkiye yarışmacısı yapılı vücudundan da anlaşılacağı üzere amatör olarak da sporla uğraşıyor. 

Celal Sarıgül, katıldığı ilk eleme turunda yarışmada kalıcı olmak istediğini kararlı bir şekilde ifade etmişti. Eleme turlarında oldukça başarılı bir performans sergileyen yarışmacı iddialı sözleriyle ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Elemeleri geçerek ana kadro yarışmacıları arasına adını yazdırmayı başaran yarışmacının bir sonraki hedefi ise yarışmayı kazanmak ve sezonun MasterChef'i olmak. 

Celal Sarıgül, MasterChef Türkiye elemelerini nasıl geçti?

Celal Sarıgül, ilk kez jürinin karşısına çıktığı 1. eleme turunda Cafe De Paris Soslu Bonfile yaptı. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya yarışmacının ortaya çıkardığı tabağa fazlasıyla övdü. Jüri üyeleri yarışmacıya 3 evet verdi ve 2. eleme turuna taşıdı.

3 yarışmacının birbiriyle düello yaptığı 2. eleme turunda yarışmacılardan Steak Tartar yapmaları istendi. Jüri üyelerinin beğendiği iki tabaktan biri Celal Sarıgül'ün tabağıydı. Böylece yarışmacı bu turu da geçerek 3. eleme turuna yani final turuna yükseldi.

Artık yarışmacının önünde yalnızca son bir tur vardı. Jüri üyelerinin bu kez istediği yemek Mutancana oldu. Osmanlı mutfağına ait olan Mutancana yaparak en güzel bir tabak ortaya çıkaran Celal Sarıgül, final turunun ikinci aşamasına yükseldi. İkinci aşamada yarışmacılara ana ürünü işkembe olan yemek yapmaları söylendi ve gerisi yarışmacıların yaratıcılığına kaldı. En yaratıcı tabağı çıkaran Celal Sarıgül, MasterChef Türkiye'de yarışacak 16 yarışmacıdan biri olmaya hak kazandı.

17-08-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar