Metin Milli vefat etti

Metin Milli vefat etti
İş hayatından kazandığını gözünü kırpmadan müziğe yatıran Metin Milli yarın öğle namazı sonrası Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türk Sanat Müziği’nin vakur sesi Metin Milli kimdir? Metin Milli’nin vefat sebebi nedir? Usta sanatçı nerede vefat etti, nereye defnedilecek? Ünlü şarlkıcının albümleri ve şarkıları hangisidir? Metin Milli’nin en popüler olduğu tarih hangisidir?Metin Milli hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde. İşte detaylar….

Metin Milli vefat etti

1980’li yıllaradamgasını vuran Şarkılara Sordum, Seviyorum İşte gibi şarkıları yorumlaması ile bilinen şarkıcı ve ticaret insanı Metin Milli 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Metin Milli bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybeden usta sanatçı Ankara Ticari İlimler Akademesi mezunudur. Üniversiteden mezun olduktan sonra Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığı’nda iş başı yapmıştır. Milli, sismik araştırma ve sondaj faaliyetleriyle ilgili uluslar arası firmalarda temsilci olarak görev almıştır. İş hayatından kazandığını gözünü kırpmadan müziğe yatıran Metin Milli yarın öğle namazı sonrası Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Müziği para için değil zevk için yapıyordu

Evli ve 1 çocuk babası olan Metin Milli 1 Kasım 1943 tarihinde Mardin’de doğdu. Vakur duruşu ve kendine has tavırlarıyla Türk Sanat Müziği dünyasında kendine yer edinen Milli yapmış olduğu müziği “Çok Sesli Hafif Türk Sanat Müziği” olarak isimlendiriyordu. Metin Milli, TRT’nin de desteklediği bu müzik türünün temsilcileri arasında yer aldı. Çiçekler Yasta adlı parçasının da yer aldığı Merhaba Albümü ile Metin Milli 1983 yılının en popüler ve flaş sanatçısı oldu. Müziği para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade eden Metin Milli aranjör olarak kendine yardım eden Metin Alkanlı ile Çiçekler Yasta, Şarkılara Sordum, Pişmanlık, Seviyorum İşte, Vurgun gibi bir çok tanınmış esere imza atan usta sanatçı 1982-1996 yılları arasında Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri adına 10 adet albüm çıkardı.

Albümleri

1982: Metin Milli (Kekeva Plakçılık LP)

1983: Merhaba (Yankı Plakçılık LP)

1984: Merhaba-2 (Fono PLakçılık LP)

1985: Merhaba-3 (Yavuz&Burç Plakçılık LP)

1986: Şelale (Sembol Plakçılık LP)

1988: Seviyorum İşte (Sarp Plakçılık LP)

1989: Benimle Evlenir misin (Foneks)

1990: Vurgun (Foneks)

1991: Aklım Çıkıyor (Foneks)

1996: Metin Milli '96 (Fono)

2001: Şarkılarım (Elenor)

18-06-2023
Yazar Hakkında
Benzer Haberler
Yorumlar
Etiketler