Metin Yavuz MasterChef Türkiye şampiyonu oldu

Metin Yavuz MasterChef Türkiye şampiyonu oldu
Üç aşamalı yarışma neticesinde Metin Yavuz, Kıvanç Karadeniz ‘i geçerek MasterChef Türkiye 'de adını şampiyon olarak yazdırdı

MasterChef Türkiye finali kaç etaptan oluştu? Finalde kimler yarıştı? MasterChef Metin Yavuz evli mi yoksa nişanlı mı? Final müsabakaları sonucunda yarışmacılar toplamda kaç puan aldı? Ve merak ettiğiniz bir çok husus yazımızın içeriğinde .İşte detaylar...

Metin Yavuz MasterChef Türkiye şampiyonu oldu

Masterchef Türkiye ‘de şampiyon belli oldu. Üç aşamalı yarışma neticesinde Metin Yavuz, Kıvanç Karadeniz ‘i geçerek adını şampiyon olarak yazdırdı. Her iki yarışmacının da kıyasıya mücadelesi sonucunda birbirinden leziz tabaklara imza attılar. Son etaba Metin Kıvanç ‘tan 1 puan önde girdi. Ve yaptıkları kendilerine özgü şef tabaklarıyla yarıştılar. En sonunda Kıvanç Karadeniz 65 puan toplarken  Metin Yavuz toplamda 0 puan alarak mutlu sona ulaştı.

MasterChef Türkiye final gecesinde ilk etapta neler yaşandı?

Yarışın ilk etabında iki MasterChef adayı Türk mutfağı yorumlaması konspeti kapsamında üç tabak çıkardı. Bu menüde; başlangıç, ana yemek ve tatlı sunuldu. Yemeklerin yapımı için Metin ve Kıvanç'a toplamda 1 saat 45 dakika süre verildi. Kıvanç'ın menüsü; Ege, Anadolu ve bal kabağı mantarı oldu. Metin'in menüsü ise Antalya Piyazı (tırnak pide ile), İslim kebabı (siyez pilavı ile), nişasta helvası olarak açıklandı. İlk etap toplamda 30 puan üzerinden sonlandı. Tabaklara her şeften 10 puan üzerinden oy verildi. İlk turdan Kıvanç 20 puan alırken Metin ise 18 puan elde etti.

İkinci etap uluslar arası mutfak müsabakası

Final gecesinin ikinci etabında ise yarışmacılar uluslararası mutfaktan seçtikleri bir menüyü çıkardılar.

Kıvanç'ın uluslar arası mutfak menüsü: Ahtapot rüyası, kış ördeği ve Strudel oldu. Metin de ikinci turda; buharda pişmiş ılık barbun, dolgulu kalkan,kakule toprağı üzerine Melisa çiçek mousse yaptı. Metin ikinci turda 42 puana ulaşırken Kıvanç ise 41 puana çıktı.

Üçüncü ve son etap şef tabağı

Yarışmacılar, şampiyonun belli olacağı üçüncü oyunda ise kendilerine ait imza tabaklarını hazırladı.Ve sonuçta Metin 70, Kıvanç 65 puana ulaştı.

Yarışmacıların son dörde kalıp şef ceketi giymeye hak kazandıkları andan itibaren Kıvanç hep bir adım önde gitti.  Fakat son final yarışmasında Metin bütün yetenek, hüner ve tecrübesini kullanarak  Kıvanç gibi bir ismi geride bırakmayı başardı. Ve Masterchef Türkiye kupasını almaya hak kazandı. 25 yaşında MasterChef Türkiye kupasına ulaşan genç bir isim olarak Metin Yavuz ‘un Türkiye ‘nin gastronomisine katacağı çok şeyler olduğuna inanıyor ve kutluyoruz.

MasterChef Metin Yavuz kimdir?

MasterChef Metin, ana kadro için üçüncü turda mücadele ederek finale yükselen ilk isim oldu. MasterChef Türkiye 2022’nin iddialı isimlerinden olan ilk yarışmacı Metin Yavuz, 24 yaşındadır. Bolu Mengenli olan Yavuz, 2019 Ulusal Genç Şefler Yarışması'nda birinci olmuştur. Metin Yavuz, 2014 yılından beri aşçılıkla uğraşmaktadır. Metin Yavuz, 2015 yılından itibaren de aynı işletmede çalışıyor. 18 Mart 2022 tarihinde Ecem Eseler ile nişanlandı. Ünlü yarışmacı, evlilik için hazırlanıyor. MasterChef'in final gecesinde Metin'in anne, babası ve nişanlısı da yer aldı. MasterChef Metin, 6,5 aylık zorlu bir mücadele sonunda 2022 MasterChef şampiyonu oldu.

11-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar