Mine Mutlu’nun Hayatı Dizi Oldu! Kızı ‘’Annemin Sırları Ortalığa Saçıldı’’ Diyerek Dava Açtı

Mine Mutlu’nun Hayatı Dizi Oldu! Kızı ‘’Annemin Sırları Ortalığa Saçıldı’’ Diyerek Dava Açtı
Mine Mutlu’nun hayatı dizi olmuştu. Dizide, Mine Mutlu’yu Selin Şekerci canlandırırken, Mutlu’nun kızı; ‘’Annemin sırları iznimiz olmadan açığa çıkarıldı, şikayetçiyiz’’ dedi.

Yeşilçam oyuncusu Mine Mutlu’nun da birçok ünlü isim gibi vefatından sonra hayatı dizi yapıldı. Dijital bir platformda ekrana getirilen dizide Mine Mutlu’yu Selin Şekerci canlandırdı. Fakat dizinin ardından merhum sanatçının ailesi bu durumdan rahatsızlık duydu. Mine Mutlu’nun kızı Büşra Çulha: ‘’Annemin sırları iznimiz olmadan açığa çıkarıldı, şikayetçiyim’’ dedi. O diziden şikayetçi oldu. Haberle ilgili detaylar ise…

 

Mine Mutlu’nun Ailesi Hayatının Dizi Yapılmasına Tepki Gösterdi

Bir döneme rol aldığı filmler ile damga vuran Yeşilçam yıldızı Mine Mutlu 1990 yılında yaşamını yitirmiş. Yapım şirketleri ünlü sanatçının hayatını dizi olarak çekti.



Dijital bir platformda ekrana getirilen dizide, Selin Şekerci Mine Mutlu’ya hayat verdi. Mine Mutlu’nun ailesi ise hayatının dizi olmasından rahatsız oldu. Dizinin ardından Mine Mutlu’nun kızı Büşra Çulha şikayetçi oldu. 

 

Günümüzde birçok ünlü ismin hayatı film olurken, örneğin; Dilberay, Bergen, Müslüm Gürses… bunun için yapımcılar ailelerinden onay almak durumunda kalıyor. Yasal olarak, izin alınmış olması gerekiyor ki film ya da dizi çekilebilsin…

Geçtiğimiz yıl benzer bir olayı da ‘’Bozkırın Tezenesi’’ olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatının beyaz perdeye aktarılacağının açıklanması üzerine aileden sert tepki gelmişti. Aile konu ile ilgili hukuki süreç başlattıklarını belirtmişti.

 

Aile tarafından durum şu sözlerle ifade edilmişti; ‘’Rızasız bahçenin gülü derilmez!’’ diyen bir insanın hayatının, vasiyeti bilindiği halde, ve bizlerin de baştan beri kesin tavır koymamıza rağmen, rızasızca film yapılmaya kalkışılması ‘’iyi niyetli bir iş’’ midir, yoksa ‘’tamamen duygusallık’’ mıdır?

Aile üyeleri yayımladıkları mesajda, Neşet Ertaş hayattayken defalarca bu tip tekliflerin geldiğini ancak Neşet Ertaş’ın bu konuya asla izin vermediğini belirtti.

Aile, yaptığı açıklamada, çekilmekte olan filmin telif hakları ile ilgili yasa ve yönetmelikler başta olmak üzere, ilgili mevzuata tamamen aykırı olduğunu belirtti.

Açıklamada, film yapımcısı kişi, kişiler ve firmalara noter vasıtası ile gerekli ihtarnameler gönderildiği bilgisi yer almıştı. 

Mine Mutlu’nun Kızı, Yapım Şirketi Hakkında Şikayette Bulundu

Mine Mutlu’nun kızı Büşra Çulha, dijital platformda yayınlanan bir dizide Selin Şekerci tarafından canlandırılan karakterin annesi olduğunu söyleyerek, dizi yüzünden Mine Mutlu’nun yaşadığı ve bilinmesini istemediği olayların paylaşıldığını belirtip manevi değerlere saldırıda bulunulduğunu vurguladı.

 

Mine Mutlu’nun kızı Büşra Çulha, ‘’Annemin sırları iznimiz olmadan açığa çıkarıldı, şikayetçiyim’’ dedi. Dijital platformda yayınlanan bir dizide annesine saygısızlık yapıldığını iddia etti.

‘’Annemin yaşam öyküsü ve anıları bizim iznimiz olmadan birebir kopyalanıp maddi kazanç elde edilmeye çalışılmıştır’’ dedi.

 Çulha, dizi yüzünden Mutlu’nun yaşadığı ve bilinmesini istemediği olayların paylaşıldığını belirtip manevi değerlere saldırıda bulunulduğunu vurguladı.





Kişinin hatırasına hakaret suçu işlendiğini de ifade eden Çulha, dizinin yayınlandığı platform ve yapım şirketi hakkında şikayette bulundu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

27-02-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar